Ministri odbrane Rusije i Venecuele o vojnoj saradnji: Suprotstaviti se pritisku SAD

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri odbrane Rusije i Venecuele o vojnoj saradnji: "Suprotstaviti se pritisku SAD"

Moskva -- Ministri odbrane Rusije i Venecuele Sergej Šojgu i Vladimir Padrio razgovarali su u Moskvi o bilateralnoj vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, javlja agencija AP.

Šojgu je na sastanku pozdravio napore Venecuele "u odupiranju pokušajima SAD da sruše vladu u Karakasu" dodajući da vojska Venecuele služi kao garant teritorijalnog integriteta Venecuele.

Padrino je obećao da će se njegova zemlja suprotstaviti pritisku SAD i onome što je opisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao "jasno kršenje međunarodnog prava".

Rusija podržava predsednika Venecuele Nikolasa Madura dok SAD i nekoliko desetina zemalja podržava lidera opozicije Huana Gvaida kojeg priznaju za prelaznog predsednika kako se sam proglasio krajem januara.

Venecuela već mesecima prolazi kroz duboku političku krizu. Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza koja je dodatno pogoršana američkim finansijskim sankcijama uvedenim u pokušaju smene Madura.

U Venecueli je nestašica osnovnih namirnica i lekova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.