Minimum je: 40 moćnih udara po Americi

Izvor: Glas javnosti, 09.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimum je: 40 moćnih udara po Americi

General-pukovnik Leonid Ivašov bio je za vladavine Borisa Jeljcina prvi vojni diplomata svoje zemlje, a danas je na čelu Akademije za geopolitičke probleme. U intervjuu koji je s njim napravio ozbiljni i uticajni moskovski dnevni list Izvestija prvo pitanje je bilo: „Da li je u bliskoj budućnosti moguć rat između Rusije i SAD?“

-Hladni rat između naše dve zemlje nikada nije ni prestajao. Sukobljavanje dva svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << centra - pomorskog i kontinentalnog - suština je anglosaksonske geopolitike. Zato se oružane snage obe zemlje, bez obzira na promenu ideologije u Rusije - stalno međusobno drže na nišanu.

Zar nam nije suđeno da živimo u miru?

-Zapad sa svojim transnacionalnim kompanijama želi kontrolu nad celom planetomÖ a da li će doći do krupnih oružanih sukoba ili će se sve završiti novim hladnim ratom - umnogome će zavisiti od Rusije, njenog geopolitičkog potencijala i sposobnosti da Amerikancima ili njihovim saveznicima nanese udar koji će za njih biti neprihvatljiv.

Šta to znači? Da rat može izbiti već sutra?

-Danas je rat širokih razmera između SAD i Rusije, tim pre sa korišćenjem oružja za masovno uništavanje, praktično nemoguć. Zato što Rusija još uvek ima mogućnost za uzvratni udar koji bi uništio Ameriku. Međutim, SAD već uveliko stvaraju globalni sistem protivraketne odbrane i realizuju koncepciju „brzog globalnog udara“.

To ih neće malo koštati...

-Kongres SAD je za to nedavno izdvojio 277 milijardi dolara.

Kako će izgledati američka protivraketna odbrana?

-Amerikanci rade na sistemu totalnog radarskog skeniranja cele teritorije Rusije i našeg vazdušnog prostora. Reč je o radarima na zemlji (kakav će se graditi u Češkoj) i moru (kakav postoji kod Aleutskih ostrva), ali i o vazdušnim i kosmičkim radarima. Amerikanci rade na formiranju nekoliko ešalona sistema uticanja na atomske snage i stratešku avijaciju Rusije. Oni su sebi postavili cilj da do 2015. imaju oko 100.000 krstarećih raketa, a od 2009. će imati na raspolaganju unikalnu udarnu raketu koju će praktično biti nemoguće oboriti. Ta raketa, čak sa običnom glavom, moći će da nanosi razorne udare po svim komponentama naše nuklearne trijade. A to je samo prvi ešalon.

A šta će predstavljati drugi i treći?

-Drugi će biti vazdušno-kosmički. Amerikanci će na „boing 747“ instalirati hemijske lasere koji će biti u stanju da efikasno uništavaju naše balističke rakete. Svi su izgledi da će ti avioni dežurati u oblastima kretanja naših strateških podmornica. Plus, SAD će stvoriti tri kosmička elementa protivraketne odbrane. Prvo će na orbite oko zemlje lansirati do 16 moćnih kosmičkih platformi sa hemijskim laserima čiji će zadatak biti da uništavaju naše rakete u fazi leta. Najambicioznija zamisao je kosmički udarni sistem za višekratno korišćenje, za koji je Kongres već izdvojio novac. Taj sistem će imati orbitalne mogućnosti i gađati satelite, posle čega će se vraćati na zemlju da se snabde gorivom i municijom.

Da li je to sve? Šta je sa trećim ešalonom?

-Nipošto. U igri će biti i obični udarni sateliti za „kinetičke napade“. A treći ešalon će činiti nadzemne i pomorske rakete - presretači. I, njihov zadatak će biti da presreću i uništavaju naše rakete koje eventualno budu probile protivraketni štit.

Da li su rakete - presretači koje SAD imaju nameru da instaliraju na teritoriji Poljske opasne za Rusiju?

-I te kako opasne! Mada Amerikanci ne pominju njihove taktičko-tehničke karakteristike, specijalisti procenjuju da će to biti najmodernije oružje sposobno da dejstvuje na udaljenostima do 5.000 kilometara i do 1.500 kilometara u visinu. Glave tih raketa biće kasetnog tipa. Prema nekim podacima - svaka će imati do 40 bojevih glava. Te rakete će se najverovatnije koristiti za presretanje raketa koje tek startuju i onih koje su već u letu.

Šta će se dogoditi kada na taj način okruže našu zemlju?

-Čim Amerikanci budu uvereni da ceo naš raketno-atomski potencijal mogu držati u šahu, politika i vojna strategija SAD prema Rusiji kardinalno će se izmeniti. Počeće da nam diktiraju političke uslove i da ultimativno traže naše dalje razoružavanje.

Šta da se radi? Da ponovo s njima pravimo vojni paritet?

-Ovaj program SAD mogu najranije realizovati 2015-2017. godineÖ Zato je apsolutno neophodno da razvijamo svoje oružane snage, posebno specijalne - da bismo uvek mogli da dosegnemo teritoriju SAD. Neophodno je razvijati ratnu mornaricu i povećavati broj satelita u kosmosu. Neophodne su nam i baze u inostranstvu, makar na Kubi. Moramo da vidimo šta ćemo dalje sa svojom strateškom avijacijom, potrebne su nam i mobilne snage za strateške namene. Takođe: mobilne pomorske snage i avijacija, sposobne da probijaju američki protivraketni štit...

Izgleda da je nedovoljno biti u stanju da se zaštitiš?

-Srbi su se hrabro branili. Iračani su, koliko su mogli, rušili američke helikoptere. Ali, ni jedni ni drugi nisu bili u stanju da nanesu udar po neprijateljskoj teritoriji. Danas Rusija mora imati mogućnost da preventivnim merama spreči da joj bilo ko objavi rat.

A u slučaju sa Amerikom - kakvo nanošenje štete bi za nju bilo neprihvatljivo? Da li bi bilo dovoljna jedna raketa na krupni grad?

-Jedna raketa bi bila malo. Ne treba gubiti iz vida ko upravlja Amerikom. To nisu predsednici, niti administracija, nego moćne strukture kapitala za koje gubitak nekoliko hiljada stanovnika nije problem. Zato je potrebno minimum 40 moćnih udara po SAD, pa i po njihovim finansijskim centrima... naravno, najbolje bi bilo da do svega ovoga nikada ne dođe. Svima bi bilo bolje.

Godinama citam textove ovoga casnoga covjeka i djenerala.Prvi put se u ansoj javnosti na srbskom jeziku pojavio ovaj covjek koji je bio kao vojna strana u timu Cernomirdina a koji su pregovarali s amerikancima u vezi prestanka bombardovanja Srbije i CG 1999g.Tada se ovaj general svadjao i rvao ne samo s ameriakncima vec i s Cernomirdinom a kojega ovaj djeneal zmalo nije isamarao zbog Cernommirdinove izdaje i stajanja na americkoj strani.

Pred ovim djeneralom su srbski komandanti zaplakali kada su morali da potpisu predaju KiM u kumanovu.Tada se ovaj djeneral umalo nije ubio od muke i izdaje Yelcina (cifutina-pijandure).

Ovaj ruski djeneral toliko voli i cijeni nas Srbe da mi ovakvoga oficira srbina danas nemamo u onoj tzv."vojska Srbije".Vojsku Srbije tadic-Francetic je odavno unistio a sadasnji oficirski sastav "vojske Srbije" je takav da u slucaju da arnauti krenu k Beogradu nebi imali problema da ubrzo do Beograda i stignu.

Reci cu vam jednu nevjerovatnost a koja je istinita.Onaj jadnik Zadravko Ponos je pobegulja iz Knina

niko za njega nije niakda cuo osim sto se culo a i ISTINA je da mu je zena koja ima sestru udata za Agima Ceku arnautski general koji s eistakao u Ustaskoj vojsci u klanju Srba a zatim s eistako u klanju Srba na kiM.Da da istina je eeeejjjjjjjjjjjjj

Sto se tice odbrane Rusije zato se ja ne sekiram jer Bacuske su odvajkada bili sahisti broj JEDAN a to su i danas.Osim toga Bacuske predvodi sahovski tim snova Putin-Medvedev-ovaj Ivasov-i onaj Ivanov a garant toga tima je svemocna raketa Bulava,Topolj i jos mnogo sta.

One Bualve i Topolji se danonocno proizvode a od njih odbrane za sada pa i za jos neko poduze vrijeme nema odbrane.Osim toga Putin-Medvedev su pre par dana naredili do 2015 da se jos mnogo sta uradi prvenstveno oko ratne flotile s akcentom na podmornice koje ce biti naoruzane s Bualvama,mornaricke verzije.

A podmornice su uvijek setkaju u blizini nepriajtelja ili na odstojanju koje je dovoljno da se nepriajtelj zaspe s stotinama raketa jacine po 50-100 puta jacim od onih sto planetarni zlocinci srucise (bezpotrebno)na Hirosimu i Nagasaki.Japanci to kaubojima NIKADA ne zaboravljaju niti ce oprostiti i stalno nastoje da se izkobeljaju ispod cizme kaubojske i da kad-tad kaubojima vrate milo za drago.

Vjecnaja bratska pravoslavna Rusija i uz Rusiju Srbija .

Ps

Zavrsicu ovaj text s reciam nasega Valdike ,filozofa,mucenika.....izrecenim od pre 70-ak godina.

"Braco Srbi molimo se bogu i drzmo se Rusije "

Nikolaj Velimirovic

Vojislave, molim te prestani da se predstavljas kao Nikolaj V. Mora da ti je bas dosadno u Sheveningenu...

OVAJ ANONIMNI KOJI SE IZVUKAO IZ PRASNJAVE PROSLOSTI , JE OCIGLEDNO VAN STVARNOSTI I PISE GLUPOSTI. SVAKA CAST NA GODINAMA ALI OVE RATNE TRUBE NAM STVARNO NISU NEOPHODNE. PAMETNI LJUDI KOJI MISLE NA BUDUCNOST SVOJE I TUDJE DECE POZIVAJU DIPLOMATIJU U POMOC. RUSIJA JE MILITANTNA SIROMASNA ZEMLJA SA OGROMNIM BROJEM ALKOHOLICARA, NARKOMANA BESKUCNIKA I GLADNIH.

Ma ne deri se bre...idi prvo se obrazuj sta znace kapitalna slova na netu...

O sadrzini tvog idiotizma sazetim u nekoliko redaka internet dernjave ne vredi ni razmisljati a sto se tice karakteristika Rusije koje si nabrojao na kraju...sedi pa razmisli, neka je absolutno sve to tako [sto nije] kao sto si rekao. Zar te ne prozima jeza duz kicme kad govoris o Rusima sve te stvari. Na tvom mestu ja bih se itekako bojao takvog naroda kome ako pukne film, ionako nema sta da izgubi lativsi se oruzija...

Ajde sad vuci se tamo odakle si dosao...a ratne trube neces zaustaviti dernjavom, one sviraju odvec i ni ti ni ja niti bilo ko drugi to moze da zaustavi...toliko.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.