Mesina: Sledbenik Ace Nikolića

Izvor: B92, 03.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesina: Sledbenik Ace Nikolića



Trener košarkaša CSKA iz Moskve Etore Mesina rekao je da je sledbenik legendarnog Aleksandra Nikolića i dodao je da su ga igrači iz Srbije stalno pratili i pomogli mu u karijeri.

"Sebe smatram učenikom, iako nikada nisam radio sa njim. Ali, Nikolić i Alesandro Gamba mi mnogo znače. 'Profesor' (Nikolićev nadimak) je bio sa mnom kada sam bio mlad i počinjao karijeru i uvek je bio jako fin prema meni. Izuzetno ga poštujem", rekao je Mesina za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveštača "Bete" posle pobede Moskovljana nad Taukeramikom na fajnal-for turniru u Madridu, kojom se ruski šampion po treći uzastopni put plasirao u finale Evrolige.

"Osim trenera, mnogi igrači iz Srbije su mi pomogli i bili sa mnom. Predrag Danilović i Zoran Savić su bili sa mnom u Kinderu kada sam osvojio prvu titulu evropskog prvaka", rekao je Mesina sa setnim smeškom.

Italijanski stručnjak u petak je dobio priznanje kao jedan od 50 najzaslužnijih za razvoj evropske klupske košarke, među kojima su se našli i brojni igrači i treneri iz Srbije.

"Lično sam blizak sa Danilovićem i mnogo mi znači što sam ovde sa njim i što se nalazimo u ovakvom društvu", kazao je Mesina.

Italijanski stručnjak važi za jednog od najboljih trenera Evrope i pravu košarkašku ličnost, koja voli igru i posvećuje se njoj. Mesina je priznao da je u prvom poluvremenu utakmice protiv Taukeramike bio odsutan i utonjen u lepe misli pošto se na istoj bini našao sa svojim junacima iz detinjstva.

"Stajao sam na bini pored mojih junaka iz detinjstva, bilo je to nestvarno i neverovatno. Osećao sam se kao dete u Diznilendu, a posebno mi je bilo drago što je moja cela porodica bila tu. Bio sam izgubljen u lepim mislima i zato sam verovatno delovao odsutno. Uopšte mi nije problem da to priznam", rekao je Mesina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.