Medvedev uskoro na čelu Jedinstvene Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev uskoro na čelu Jedinstvene Rusije

MOSKVA -

Ruski premijer i budući predsednik Vladimir Putin predložiće još aktuelnog predsednika Dmitrija Medvedeva za lidera vladajuće partije Jedinstvena Rusija (JR), a zvanična smena na vrhu partije biće obavljena na majskom kongresu.

Prema tvrdnjama neimenovanih izvora iz JR, koje prenosi dnevnik "Vedomosti", Putin će se 24. aprila sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s najužim rukovodstvom partije na "oproštajnom" sastanku i predložiti im da na kongresu u maju izaberu Medvedeva koji će ga zameniti na mestu lidera JR.

Isti izvor navodi da o zameni mesta Putina i Medvedeva na čelu partije znaju u rukovodstvu JR i u državnom vrhu, kao i da podržavaju takvu odluku.

Prema ranijim informacijama, Putin bi trebalo da stane na čelo pokreta Sveruski narodni front, jer kao predsednik Rusije ne želi da bude istovremeno predsednik partije od koje se očigledno distancirao tokom predizborne kampanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.