Medvedev i Janukovič na retro reliju

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 18.Sep.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev i Janukovič na retro reliju

MOSKVA/KIJEV - Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je u Gluhovu ruskog i ukrajinskog predsednika Dmitrija Medvedeva i Viktora Janukoviča, koji su se na trg jednog od najstarijih ukrajinskih gradova dovezli retro-automobilima marke "pobeda" iz 1948. i 1950. godine, javile su ruske agencije.

  Medvedev i Janukovič su bili na čelu kolone međunarodnog auto-relija, prve trke za nagradu cara Nikolaja Drugog na maršruti od Sankt-Peterburga do Kijeva. Predsednici dve zemlje u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << etapi na čelo kolone stali su u Brjanskoj oblasti na 26. kilometru od rusko-ukrajinske granice, a od starta do finiša u Gluhovu ima više od 60 kilometara, navela je agencija Itar-Tass. Učesnici relija su nastavili put ka Černigovu.

  Medvedev je, kako izveštava ruska državna agencija, obećao građanima dve zemlje da će se pozabaviti uprošćavanjem pograničnog režima između Rusije i Ukrajine. Predsednici su pogledali izložbu retro-automobila na trgu Gluhova, posle čega su razgovarali sa ratnim veteranima.

  "Došli smo da pokažemo da se družimo", rekao je Medvedev. Predsednici Rusije i Ukrajine položili su vence na spomenik žrtvama rata i posetili Crkvu tri Anastasije.

  Govoreći o utiscima po pristizanju u ukrajinski grad, ruski predsednik je istakao da su takve emocije neponovljive i da pokazuju težnju naroda dve zemlje da se zajedno razvijaju, zajedno žive i pomažu jedni drugima. Predviđen je razgovor dvojice lidera u Gluhovu, kao i da uveče Janukovič ode u Rusiju, naveo je Medvedev. Prema rečima ruskog predsednika, razgovaraće se o privredi i socijalnoj oblasti, "kako da se život učini mirnijim, bogatijim, normalnim". Janukovič je rekao da će Rusija i Ukrajina zajedno graditi svoju ekonomiju i uzajamno se dopunjavati. "Od toga će naše države biti samo jače", rekao je predsednik Ukrajine.

  Iz Kremlja je najavljeno da će predsednici razgovarati u Gluhovu i u rezidenciji Zavidovo u Tverskoj oblasti, a da će razmotriti čitav kompleks bilateralnih odnosa - od saradnje u energetici do pitanja Crnomorske flote. Od marta 2010. godine, predsednici dve zemlje se sreću već osmi put, navode u predsedničkoj administraciji u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.