Pohapšeni zbog napada na Domodedovu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohapšeni zbog napada na Domodedovu

Šef ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov saopštio je danas da je u okviru istrage nedavnog terorističkog napada na moskovskom aerodromu Domodedovo pritvoreno nekoliko osoba.

"Pritvoreno je nekoliko ljudi koji imaju informaciju" o pripremi i sprovođenju terorističkog napada", rekao je Bortnikov na sastanku sa predsednikom Dmitrijem Medvedevim.

Bortnikov je kazao da je identifikovan terorista koji je izvršio samoubilački napad, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je imao 20 godina, da je bio stanovnik jedne od republika Severnog Kavkaza i da se u avgustu prošle godine priključio jednoj od bandi.

"Mi pretpostavljamo ko je organizator" napada, rekao je Bortnikov, ali nije naveo nikakva imena i nazive.

Na tom sastanku, šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin izvestio je Medvedeva da je pritvoreno deset učesnika kriminalne grupe koja je pripremala dva terorističke napada u novogodišnjoj noći.

Prema njegovim rečima, raspisana je federalna i međunarodna poternica za drugim članovima bande.

Medvedev je međutim kritikovao izveštaje šefova bezbednosnih resora, jer izveštavaju o tome da je teroristički napad na Domodedovu razjašnjen.

"Smatram da je apsolutno nedopustivo da još pre sprovođenja istražnih procedura, pripreme optužnice, slanja sudu, donošenja sudske presude i stupanja na snagu odluke, neko saopštava da je zločin otkriven, posebno tako težak", rekao je Medvedev.

"Vi ste mi saopštili da postoji napredak u istrazi, što je dobro, ali ni predstavnici tuzilaštva, ni istražnog komiteta ni drugi funkcioneri nemaju prava da objave da je zločin razjašnjen", dodao je ruski predsednik, koji je po obrazovanju pravnik.

Premijer Rusije Vladimir Putin sinoć je u razgovoru sa novinarima Prvog kanala ruske televizije kazao da smatra da je napad na Domodedovu "razjašnjen" i da treba razjasniti još neke detalje.

On je, međutim, odbio da iznese detalje, navodeći da se to kosi sa interesima istrage.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.