Matvijenkova: Odnosi sa Srbijom imaju posebnu vrednost za Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matvijenkova: Odnosi sa Srbijom imaju posebnu vrednost za Rusiju

Predsedsednik Saveta Federacije Valentina Matvijenko je istakla da postoji visok nivo odnosa između Rusije i Srbije koji se razvija u duhu strateškog partnerstva, te da odnosi sa Srbijom imaju posebnu vrednost za Rusiju.

Ona je dodala da je Moskva učinila sve, te da će tako nastaviti kako bi te odnose razvijala, poručila je Matvijenkova na sastanku sa predsednikom Skupštine Republike Srbije Majom Gojković.

"Raspored bilateralnih kontakata je veoma gust, te odražava blisku interakciju između naših država u širokom spektru pravaca na svim nivoima", dodala je Matvijenkova.

Ona je više puta pohvalila stav srpskog rukovodstva o vojnoj neutralnosti, kao i nepridržavanja antiruskih sankcija.

"Strane su sa zadovoljstvom konstatovale rast bilateralne trgovine, te se dotakle razvoja međuregionalne saradnje i nastavka pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije", dodala je Matvijenkova.

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.