Marš levičara

Izvor: Vostok.rs, 29.Jan.2012, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš levičara

29.01.2012. -

Što je bliži 4. mart – termin predsedničkih izbora u Rusiji - to je aktivnija opozicija. Levičari planiraju da istupe 4. februara u jedinstvenoj protestnoj akciji u koloni pod crvenom zastavom. To je saopštio lider pokreta Front levičara Sergej Udaljcov. Istupajući na forumu levičara u Moskvi, on je pozvao saradnike da počnu stvaranje jedinstvene antikapitalističke stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Komunisti, staljinisti, maoisti, trockisti – u ruski glavni grad je došlo oko 3 stotine predstavnika većine postojećih u zemlji organizacija i pokreta levičara. Tokom poslednjih 20 godina oni su više puta pokušali da se ujedine, ali sve do sada nisu stvorili pravi savez,- istakao je šef moskovskog komiteta KPRF Vladimir Lakejev. Međutim, levičari ne žele da budu na marginama političkog života - masovni protesti protiv falsifikacija na izborima u Državnu dumu su ih podstkli da se ujedine, - kaže Vladimir Lakejev.

4. februara ćemo izaći na masovnu protestnu akciju protiv falsifikacija. Kako je kazao Lenjin, moramo biti tamo gde su mase. Međutim, ne smemo da zaboravimo ko vlada protestnom govornicom, ko su osnovni govornici. To su Boris Nemcov, Konstantin Borovoj, Aleksej Kudrin i Mihail Gorbačov. Danas oni istupaju za poštene izbore, dok su 1990-h godina bili na vlasti. Oni istupaju protiv korupcije i krađa samo zato što im je danas oduzeta mogućnost da dele budžet. Zato su danas željni vlasti, istupajući za podršku buržoasko-demokratskih parola.

Inače, prema mišljenju lidera pokreta Front levičara Sergeja Udaljcova, njegovi pristalice ne smeju da se ograniče samo protestnim akcijama. Na talasu popularnosti, a čak i u nekoj meri mode na levičarstvo može biti stvorena nova antikapitalistička koalicija, - ubežen je Sergej Udaljcov.

Danas su u društvu popularne ideje levičara. I to upravo levičarske, a ne liberalne ili nacionalističke. O tome svedoče čak i održani u Rusiji parlamentarni izbori. Najviše glasova su dobili levičari – KPRF i Pravedna Rusija. Ustvari ciljamo ne u Vladimira Putina, već u sistem, poročan i opasan za zemlju i narod. Zato 4. februara u Moskvi i drugim gradovima moramo da sastavimo jake levičarske kolone pod crvenim zastavama.

Dakle, prvi put tokom poslednje decenije izbori predsednika Rusije će biti održani na pozadini velikih mitinga. Između vlasti i opozicije, izgleda, počinje takmičenje u masovnosti podrške. Ne samo opozicioneri, već i pristalice kandidata za predsednika Vladimir Putina planiraju da učestvuju u opširnim povorkama Za poštene izbore 4. februara. Međutim, glavni grad će videti i marš levičara.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.