Mandić i Knežević u poseti MSP-u Rusije

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2017, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić i Knežević u poseti MSP-u Rusije

Zamjenik ministra spoljnih poslova Ruske federacije, Aleksej Jurjevič Meškov, primio je danas u Moskvi predsjednika Nove srpske demokratije Andriju Mandića i lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.
„U prijateljskom razgovoru razmatrano je više tema, sa akcentom na lažni državni udar na dan izbora u Crnoj Gori. Mandić i Knežević su Meškovu saopštili da se radilo o jednoj smiješnoj instalaciji, namještaljki u režiji režima od koje je jedino koristi imao DPS. Oni su istakli da se opozicija neće vratiti u parlament dok se ne razriješi pitanje lažnog državnog udara za koji postoje dokazi da je organizovan od strane crnogorskog režima i bezbjednosnih struktura koje su bile pod komandom stare američke administracije, koja je imala potrebu da brani vlastitu agenturu oličenu u vlasti DPS-a“, kaže se u saopštenju.

Mandić i Knežević su zamjenika šefa ruske diplomatije upoznali sa namjerom DF-a da organizuje, kako kažu, narodni alternativni referendum po pitanju učlanjenja Crne Gore u NATO, kako bi se izbjegla mogućnost falsifikovanja narodne volje donošenjem takve odluke u skupštini.
 
„Oni su saopštili da je DF politička organizacija u kojoj NOVA i DNP imaju zaključene ugovore o najtješnjoj partijskoj saradnji sa Jedinstvenom Rusijom i zalažu se za uspostavljanje najbližih odnosa sa najvećom državom na planeti, a prvi korak u toj saradnji bi bio ukidanje sankcija Rusiji, dok je Pokret za promjene punopravni član Međunarodne demokratske unije, koji ima vrlo dobru saradnju sa Republikanskom strankom SAD, što u vremenu novih odnosa između SAD i Rusije, i predsjednika Putina i predsjednika Trampa, predstavlja dobru osnovu da kao politički savez radimo u korist svih građana Crne Gore“, stoji u saopštenju.

Zajednički je konstatovano da plan B4, o objedinjavanju vojno neutralnih država u regionu, može predstavljati dobru osnovu za budućnost naroda koji žive na ovom politički trusnom području.

G. Meškov je kazao da se Rusija vratila na Balkan, i da taj povratak nikome nije prijetnja i nije uperen protiv bilo koga, nego da bi ponovo bila sa svojim tradicionalnim istorijskim saveznicima.
 

,,Zašto bi mi radili sa onima koji su protiv nas. Mi želimo da budemo zajedno sa onima koji su naši prijatelji, a to ste vi. Ne plašimo se nikakve kritike, i nastavićemo da radimo zajedno“, poručio je Meškov.

Lideri DF-a su prilikom današnjeg susreta, takođe iskazali zahvalnost gospodinu Alekseju Meškovu na pomoći MID-a u povezivanju predstavnika sjevernih crnogorskih opština sa Republikom Čečenijom, potencirajući značaj daljeg unaprjeđenja međunacionalnih i međuvjerskih odnosa u Crnoj Gori.
 

 
 IN4S

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

DF: Organizovaćemo narodni referendum o NATO

Izvor: Vostok.rs, 02.Feb.2017, 10:29

Demokratski front namjerava da organizuje narodni alternativni referendum po pitanju učlanjenja Crne Gore u NATO. Taj plan su saopštili lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, tokom susreta u Moskvi sa zamjenikom šefa ruske diplomatije Aleksejem Meškovom.. . Istakli su da organizovanje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.