MSP RF: debate u Briselu su čisti cinizam

Izvor: Vostok.rs, 29.Mar.2013, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP RF: debate u Briselu su čisti cinizam

29.03.2013. -

Poistovećivanje nacističkog režima sa sovjetskim je cinično i to je falsifikacija istorije. Takva izjava je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Povod su debate u Briselu na temu „Malobrojni narodi pod jarmom totalitarizma“.

Negodovanje MSP-a je izazvala teza koja se čula u Briselu o sličnosti nacizma i komunizma. Kao odgovor na to Moskva je izjavila da je tako postavljeno pitanje ne samo lažno predstavljanje činjenica, već i gaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sećanja na one koji su se borili protiv nacizma. „Slični prilazi vređaju sećanje na milione žrtava zločina protiv čovečnosti koje je osudio Nirnberški tribunal“, navodi se u izjavi ruskog ministarstva.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.