MSP: Ne možemo dozvoliti da realizacija zamisli terorista poremeti napore međunarodne zajednice

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP: Ne možemo dozvoliti da realizacija zamisli terorista poremeti napore međunarodne zajednice

Moskva osuđuje varvarske akcije ekstremista, koje treba da dobiju oštru ocenu, a organizatori da budu kažnjeni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u vezi sa terorističkim napadom u sirijskom Homsu.

„Odgovornost za ovaj necivilizovani zločin preuzela je na sebe koalicija Hejat tahrir el šam — nova struktura međunarodno proglašene terorističke grupe Nusra front“, navodi se u saopštenju.

Kako navode u ruskom MSP-u, akcije ekstremista kao što je teroristički napad u Homsu „treba budu strogo osuđene, a njihovi naručioci, organizatori i sponzori da dobiju zasluženu kaznu“.

„Ne možemo dozvoliti da realizacija zamisli terorista poremeti napore međunarodne zajednice u Astani i Ženevi da se osigura stabilan prekid vatre u Siriji“, naveli su u ruskom spoljnopolitičkom resoru.

U jučerašnjem terorističkom napadu u Homsu na zgrade odeljenja državne i vojne bezbednost poginulo je najmanje 35 ljudi.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.