MOSKVA prelomila: Dosta je, SVE ĆEMO IH PROTERATI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 18:06

MOSKVA prelomila: Dosta je, SVE ĆEMO IH PROTERATI!

Rusija na korak od čina bez presedana.

Zaharova je naglasila da se u Rusiji postavlja pitanje o uputnosti nastavka rada ambasadora zemalja EU, s obzirom na njihove aktivnosti koje su, prema njenom mišljenju, usmerene na destabilizaciju unutrašnje situacije u državi.

Ona je takođe izrazila uverenje da će biti doneti odgovarajući zaključci i napomenula da su se ovi ambasadori potpuno diskreditovali kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Takve komentare >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zaharova je dala tokom intervjua za TASS.

Zaharova je izrazila želju da se stranim diplomatama obrati jednostavnim pitanjem: Zašto oni učestvuju samo u događajima koji imaju negativan odnos prema Rusiji, ne vodeći računa o interesima i Evropljana i Rusa.

Ona je istakla potrebu da im se postavi pitanje: "Zašto ste uopšte ovde? Ko vas je poslao? Ko vam je dao takav zadatak?"

Zaharova je prokomentarisala i slučaj kada su ambasadori EU odbili da prisustvuju sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Po njenom mišljenju, to nije bila stvar preferencije ili nevoljnosti. Njihova izričita obaveza kao diplomata bila je da prisustvuju i dobiju informacije kako bi ih potom mogli proslediti svojim zemljama.

Ranije je saopšteno da je Lavrov pozvao ambasadore EU na sastanak kako bi ih upozorio na neprihvatljivost mešanja u unutrašnje stvari Rusije pred predstojeće predsedničke izbore.

Međutim, u poslednjem trenutku ovi ambasadori su odbili da se sastanu sa ministrom. Ovakvo ponašanje jasno pokazuje njihove prioritete u radu stranih ambasadora zapadnih zemalja.

Lavrov je napomenuo i da Rusija ima informacije da Evropska unija planira da intenzivira rad sa opozicijom, koja nije deo zvaničnog političkog sistema, kako bi uticala na ishod glasanja u drugim zemljama.

Dmitrij Medvedev, zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti, već je odgovorio na ove događaje.

On je pozvao vlasti da iz zemlje proteraju sve ambasadore zemalja EU i smanje nivo diplomatskih odnosa sa Briselom.

Izvor: Srbija Danas/Alo/Preneo: I.S.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.