MOSKVA UVREĐENA Mogerinijeva svojom izjavom ne poštuje stanovnike Krima

Izvor: Blic, 19.Mar.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA UVREĐENA "Mogerinijeva svojom izjavom ne poštuje stanovnike Krima"

Moskva je iznenađena izjavom šefa evropske diplomatije Federike Mogerini o Krimu, ona je prožeta ogromnim nepoštovanjem prema žiteljima tog poluostrva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Mogerinijeva je danas, na drugu godinu pripajanja Krima Rusiji, pozvala druge zemlje-članice UN da prate primer Brisela i da uvedu ograničavajuće mere Ruskoj Federaciji.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da "sudeći po tekstu izjave, Brisel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne želi da vidi realne promene nabolje u životu stanovnika Krima i Sevastopolja u sastavu Rusije, za šta je ono pre dve godine u ogromnoj većini i glasalo tokom slobodnog i demokratskog ispoljavanja volje, prenosi "Sputnjik".

- Umesto da svaki put ponavljaju neosnovane tvrdnje o nekim "narušavanjima ljudskih prava" i "aneksiji Krima", evropskim činovnicima, korisnije bi bilo da više saznaju o realnoj situaciji na ruskom Krimu na osnovu objektivnih činjenica i direktnog razgovora s Krimljanima - navelo je rusko Ministarstvo.

Pročitajte još:

U saopštenju je naglašeno da bi imalo smisla i obratiti pažnju, pre svega, na realna narušavanja prava samih žitelja Krima, koji su se suočili s "vodenom, saobraćajnom, energetskom i proizvodnom blokadom poluostrva", koju su organizovali ukrajinski i krimsko-tatarski nacionalisti, uz dozvolu vlasti Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.