MOSKVA UVELA KOVID AMNESTIJU: Kazne za kršenje mera više NE VAŽE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 10:24

MOSKVA UVELA KOVID AMNESTIJU: Kazne za kršenje mera više NE VAŽE

Prema rečima gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, kovid amnestija stupa na snagu od 1. juna.

Moskovske vlasti će prestati da zahtevaju plaćanje neplaćenih kazni za kršenje koronavirusnih ograničenja, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

- Novčane kazne za kršenje svih kovid ograničenja, izuzev nepoštovanja režima izolacije kod kuće tokom perioda zaraženosti virusom korona, koje je izrekla moskovska izvršna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlast i njima podređene institucije, potpadaju pod kompenzaciju - navodi se u saopštenju na gradonačelnikovom blogu.

Prema rečima Sobjanjina, kovid amnestija stupa na snagu od 1. juna.

Obim vladinog programa procenjen je na 13,6 milijardi rubalja (otprilike 230 miliona evra), što će, u uslovima sankcionog pritiska, biti osetna podrška preduzećima i Moskovljanima.

U ruskoj prestonici je od početka pandemije otkriveno 2.768 577 slučajeva obolelih od kovida 19, oporavilo se 2.577.664 ljudi, a preminulo 43.641. Juče je u Moskvi otkriveno 229 novih slučajeva zaraženih virusom korona.

Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.