MOSKVA ŠALJE VOJNE BRODOVE Ruski minolovac se kreće ka Azovskom moru

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA ŠALJE VOJNE BRODOVE Ruski minolovac se kreće ka Azovskom moru

Azovsko more, koje koriste i Rusija i Ukrajina trenutno je u epicentru visokih tenzija

Ruski vojni brod minolovac "Viceadmiral Zaharin" kreće se od Crnog ka Azovskom moru, piše Rojters.

nastalih nakon što je Moskva oduzela tri vojna ukrajinska broda i zarobila posadu.

Ukrajina trvrdi da su se brodovi ponašali u skladu sa međunarodnim pravilima, a Rusija navodi da Ukrajina nije tražila dozvolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za prolaz kroz Kerčki moreuz.

S druge strane ruski sajtovi navode da je u oblasti aktivan američki izviđački avion "Boing P-8 posejdon". Taj vojni avion američke mornarice, navodno je obavio izviđački let u oblasti Kerčkog moreuza i Krima 27. novembra, izvestio je portal "Plejnradar".

Avion sa oznakom "168848" je deo eskadrile mornarice SAD. Kako navodi sajt "Plejnradar", letelica se približila obali Krima na udaljenosti od 31 kilometra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.