MOSKVA IMA MOĆNOG SAVEZNIKA! Putin jako zadovoljan - EVO šta je poručeno posle sastanka ruskog i egipatskog predsednika! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 22:03

MOSKVA IMA MOĆNOG SAVEZNIKA! Putin jako zadovoljan - EVO šta je poručeno posle sastanka ruskog i egipatskog predsednika! (VIDEO)

Novi odnosi na relaciji Kairo-Moskva.

Egipat pokriva trećinu ekonomske saradnje Moskve sa celim afričkim kontinentom, naglasio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka sa svojim egipatskim kolegom Abdelom Fatahom el Sisijem.

- Razvijamo velike, moćne projekte u oblasti energetike, a kada ovo kažem mislim na projekat koji se tiče nuklearne elektrane. Trgovinska saradnja Kaira i Moskve je prošle godine porasla za više od 28 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odsto, a jedna trećina trgovinske saradnje Rusije sa afričkim kontinentom, zapravo, se odnosi na saradnju sa Egiptom - istakao je Putin.

Osim toga, Putin je kolegi iz Egipta poželeo dobrodošlicu i zahvalio mu se za to što će njegova zemlja učestvovati na samitu.

- Kroz mesec dana proslavićemo 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa naših zemalja - primetio je ruski predsednik, i dodao da ti odnosi imaju "poseban status".

Sisi je, podsetimo, danas doputovao u Sankt Peterburg na predstojeći samit Rusija-Afrika, koji počinje sutra i koji će trajati dva dana.

Tokom razgovora sa Putinom, on je istakao da je Kairo zahvalan Moskvi zbog pomoći pri izgradnji nuklearke "Ed-Daba" i dodao da Egipat želi da radi na razvoju odnosa sa Rusijom. 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.