MOSKVA DEMANTOVALA ERDOGANA: Nema reči o sastanku sa Putinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA DEMANTOVALA ERDOGANA: Nema reči o sastanku sa Putinom!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije je izjavio da očekuje da 5. marta sa ruskim kolegom razgovara o situaciji u sirijskom Idlibu

Za sada nema govora o bilateralnom kontaktu predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana o rešavanju sirijske krize 5. marta, ali se pregovara o sastanku u multilateralnom formatu, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dmitrij Peskov.

- Za sada nema govora o bilateralnim kontaktima kao takvima, već razmatramo mogućnost sastanka u multilateralnom formatu. Trenutno se radi na koordinaciji rasporeda predsednika. Za sada nije doneta odluka, jer se nisu svi potencijalni učesnici dogovorili - objasnio je Peskov.

Na pitanje da precizira da li se radi o četvorostranom formatu u kojem će učestvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, Peskov je odgovorio odrično.

- U ovom trenutku ne - rekao je on, istakavši da se razvija opcija, između ostalog, i sa učešćem Irana.

- Ali za sada nije bilo moguće uskladiti rasporede svih predsednika, tako da se rad i dalje nastavlja diplomatskim kanalima - dodao je Peskov.

. On je dodao i da još uvek nije dogovoren multilateralni sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.