Izvor: HotSport.rs, 24.Feb.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKOVSKI DRIM TIM: Još jedan NBA igrač u Teodosićevom orkestru!

CSKA Moskva svake godine figurira za jednog od najvećih kandidata za osvajanje Evrolige, ali im godinama to ne polazi za rukom. Ipak, ove sezone igraju kao nikada do sada, a uz to su se sada dodatno pojačali sjajnim krilnim centrom, povratnikom u tim, Andrejem Kirilenkom.

Popularnom ‘AK 47′ je ovo treći put da će obući dres CSKA, prvi mandat je imao u periodu od 1998. do 2001., a zatim se 2011. vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i zajedno sa Milošem Teodosićem vodio Moskovljane do finala Evrolige. Tada je ruski tim imao 19 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno za titulu, Jorgos Printezis im je presudio u poslednjoj sekundi utakmice.
– Drago mi je što sam ponovo u svom omiljenom klubu. Sjajno je što sam dobio takvu priliku i što sam u mogućnosti da je iskoristim. Bliži se dan mog oproštaja od profesionalnog igranja košarke, a mislim da je najbolje završiti karijeru u klubu koji voliš - rekao je Andrej Kirilenko.
I predsednik kluba Andrej Valutin istakao je da je veoma uzbuđen i da nije bilo sumnje o angažovanju Kirilenka kada se pojavila ta mogućnost.
– Teško je rečima iskazati šta Kirilenko znači CSKA i ruskoj košarci i koliko interesovanja izaziva njegova pojava na svakom našem gostovanju. Verujem da naši navijači ‘gore’ od uzbuđenja – rekao je Valutin.
Andrej Kirilenko ima 34. godine i sa sobom nosi veliko iskustvo, pošto je nastupao za NBA timove Minesotu i Bruklin, a 2007. je osvojio Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Rusije. Trener tima Dimitris Itudis pozvao je na strpljenje, ali i najavio mogućnost da ‘AK 47′ pripuca već u petak u meču Evrolige protiv Fenerbahčea.
hotsport.rs

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.