MOĆNI SISTEM ŠTITI RUSIJU IZ SVEMIRA: Ovako je izgledalo lansiranje TUNDRE  (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 18:32

MOĆNI SISTEM ŠTITI RUSIJU IZ SVEMIRA: Ovako je izgledalo lansiranje "TUNDRE" (VIDEO)

Moskva zamenila grupu satelita za upozorenje na raketni napad

Raketa "Sojuz-2.1b" koja je lansirana 22. maja sa kosmodroma "Pleseck" izvela je u Zemljinu orbitu satelit sa oznakom "Kosmos-2546" prema nalogu Ministarstva odbrane Rusije. Video lansiranja objavio je na Tviteru šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

"Kosmos-2546" četvrti je aparat novog sistema "Tundra" koji je deo jedinstvenog svemirskog sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za upozorenja na raketni napad na Rusiju "Kupola". Prvi satelit te vrste "Kosmos-2510" lansiran je u novembru 2015. godine, drugi ("Kosmos-2518") u maju 2017. godine, a treći ("Kosmos-2541") u septembru 2019. godine.

Сегодняшний пуск с Плесецка pic.twitter.com/l00Q9DRq17

— Дмитрий Рогозин (@Rogozin) May 22, 2020

​U decembru 2019. godine načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov saopštio je da je Rusija zamenila grupu satelita za upozorenje na raketni napad "Oko 1", koja je ispala iz stroja, svemirskim sistemom "Kupola".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.