MEDVEDEVA DIPLOMATE ZATRPAVAJU VESTIMA SA INTERNETA

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDVEDEVA DIPLOMATE ZATRPAVAJU VESTIMA SA INTERNETA

Želim sveže, relevantne i zanimljive informacije, a ne samo prepeve internet i drugih medija koji su sada dostupni javnosti, poručio ruski predsednik

MOSKVA - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev poručio je danas ruskim diplomatama da od njih očekuje sveže i aktuelne informacije, a ne "prepeve sa interneta" koji mu svakodnevno zatrpavaju radni sto.

"Svakog dana čitam vaše depeše. I svakoga dana su na mom stolu nove informacije o onome što se dešava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ali neću da krijem, uvek želim da dobijem sveže, relevantne i zanimljive informacije, a ne samo prepeve internet i drugih medija koji su sada dostupni javnosti", kazao je Medvedev na sastanku s ruskim diplomatama, održanom uoči Dana diplomata.

On je, prenosi Itar-Tass, istakao da se to ne odnosi samo na Ministarstvo spoljnih poslova, nego i na spoljnu obaveštajnu službu i sve druge agencije koje se bave analitikom. Medvedev je ocenio da diplomate moraju da rade u svetu koji se brzo menja.

"Potrebna nam je stalna analiza onog što se dešava u međunarodnoj areni, predviđanje dešavanja i razumevanje onoga što se događa u zemlji", naglasio je ruski predsednik, dodajući da je to neophodno da bi se zaštitio javni interes.

On je podsetio da je u novembru potpisao dekret o koordinisanju uloge Ministarstva spoljnih poslova u vođenju jedinstvene politike Ruske Federacije, koji sadrži preciznu listu ovlašćenja i dužnosti u diplomatskoj službi.

"Želim da se obratim i službenicima drugih ministarstava i odeljenja koja su obuhvaćena dekretom tokom spoljnopolitičkih i ekonomskih aktivnosti kako bismo svi bili saglasni i da niko ne deluje samostalno", dodao je Medvedev.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Medvedev diplomatama:Dosta više prepričavanja

Izvor: Mondo, 10.Feb.2012, 01:41

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev poručio je svojim diplomatama da od njih očekuje sveže i aktuelne informacije, a ne "prepeve sa interneta" koji mu svakodnevno "zatrpavaju sto".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.