MAKS 2015: Novosti iz RSK “MiG“

Izvor: TangoSix.rs, 26.Avg.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAKS 2015: Novosti iz RSK “MiG“

Proizvodni kompleks broj 1. kompanije RSK MiG u mestu Luhovice blizu Moskve bio je 21. avgusta domaćin grupi novinara za koje je organizovan obilazak najvažnijeg pogona ovog ruskog proizvođača aviona.
Novinari su u delu pogona u kome se odvija finalno sklapanje aviona zatekla četiri mornarička palubna višenamenska borbena aviona MiG-29KR (Izdelije 9-41) u različitim fazama izrade.
Mornarički MiG-ovi 29KR su deo narudžbine avijacije ruske Ratne mornarice iz ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << o 20 MiG-29KR i 4 dvoseda MiG-29KUBR potpisanog 29. februara 2012. U hali je viđen i jedan skoro kompletan avion za koga su novinarima zvaničnici MiG-a rekli da predstavlja MiG-35 za stranog naručioca. Sasvim je međutim moguće da je ovaj primerak ustvari predserijski opitni avion koji će u bliskoj budućnosti biti predstavljen ruskom Ministarstvu odbrane.
Gotovo istovremeno generalni direktor RSK MiG Sergej Korotkov izjavio je da će kompanija u ovoj godini domaćim i inostranim naručiocima isporučiti 32 aviona MiG-29 svih varijanti od toga 24 aviona iz pogona u Luhovicama i 8 aviona iz drugog pogona. Obaveze prema ruskom Ministarstvu odbrane u ovoj godini su 10 aviona MiG-29KR a ugovor sa Indijom podrazumeva isporuku 8 aviona MiG-29K. To bi bilo ukupno 18 od 24 najavljena aviona iz pogona u Luhovicama. Za šest aviona zvanično nije dobijen podatak koji su to avioni i kome su prodati.
Sklapanje mornaričkog MiG-29KR za rusku ratnu mornaricu / Foto: Dimitrij KomisarovKako je novinarima u Luhovicama predočeno da ispred sebe vide jedan MiG-35 za inostranog naručioca, sasvim je moguće da su ti avioni namenjeni Siriji ili Egiptu a možda i nekoj trećoj strani. Iz drugog pogona RSK MiG, Proizvodnog kompleksa broj 2 koji se nalazi u Moskvi, ruskim vazduhoplovnim snagama biće isporueno i 8 višenamenskih borbenih aviona MiG-29SMT.
Kada je reč o varijanti MiG-35S komandant ruskih vazduhoplovno-kosmičkih snaga general pukovnik Viktor Bondarev izjavio je 12. avgusta da ugovor za ovaj tip aviona, za rusko RV neće biti potpisan pre 2018. godine. Nešto ranije Bondarev je izjavio da će ispitivanja MiG-a 35S za Ministarstvo odbrane Rusije biti završeno krajem 2017. a da bi sledeće godine moglo biti naručeno 30 aviona koji bi bili isporučeni do 2020.
Međutim, direktor RSK MiG Sergej Korotkov rekao je nakon nekoliko dana da on očekuje potpisivanje ugovora znatno ranije, već krajem ove ili početkom sledeće godine. Što se tiče izvoza MiG-a 35 (izvoznih varijanti MiG-29M/M2) Korotkov je demantovao da je potpisan ugovor sa Egiptom iako su se prethodno u medijima pojavile informacije da Egipat kupuje 46 ili čak 62 aviona MiG-29.
Kako je ugovor sa Sirijom o isporuci 12 aviona MiG-29M/M2 zamrznut do daljnjeg, postavlja se pitanje kome će RSK MiG ove godine isporučiti 6 aviona za koje se pretpostavlja da su u varijanti MiG-35.
The post MAKS 2015: Novosti iz RSK “MiG“ appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.