Lukašenko tvrdi pazar, traži nižu cenu nafte od Rusiji

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko "tvrdi pazar", traži nižu cenu nafte od Rusiji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je danas Rusiju da bi mogla da izgubi saveznika ako ne ponudi kompenzaciju za povećane cene nafte Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je danas Rusiju da bi mogla da izgubi saveznika ako ne ponudi kompenzaciju za povećane cene nafte. Moskva i Minsk se nalaze u sporu oko energenata koji je pokvario bliske odnose dva suseda i saveznika. Lukašenko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je naveo da bi rusko odbijanje nadoknade moglo dovesti do "gubitka jedinog saveznika na zapadu".PROČITAJTE JOŠ: Putin i Lukašenko razgovarali o sporu oko cena energenata Beloruski lider, koji svojom zemljom vlada skoro 25 godina, oslanjao se na zajmove i jeftine energente iz Rusije. Belorusija je izvozila jeftine proizvode zahvaljujući jeftinoj ruskoj nafti, a Minsk bi zbog odluke Moskve da poveća cene sirove nafte mogao izgubiti milijarde dolara prihoda. Lukašenko je zvaničnicima naredio da pronađu alternativne izvore prihoda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Lukašenko upozorava Rusiju, traži nižu cenu nafte

Izvor: RTS, 10.Jan.2019

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko najoštrije je upozorio Rusiju da može da ostane bez saveznika ukoliko ne ponudi kompenzaciju za povećane cene nafte. . "Ako rusko rukovodstvo ostane pri toj odluci, njihov izbor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.