Izvor: B92, 25.Apr.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko kritikuje Moskvu

Minsk -- Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko kritikovao Rusiju zato što ruska vojska ne plaća korišćenje dve vojne baze u Belorusiji.

Lukašenko je rekao da Rusija plaća "nula rublji, nula kopejki" za dve baze u oklini Minska. Jedna je deo ruskog antiraketnog sistema za rano upozoravanje, dok druga obezbeđuje komunikacije s ruskim podmornicama u Atlantskom okeanu.

Lukašenko je negodovao i zbog prošlonedeljnog sporazuma Moskve i Kijeva koji omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusiji produženje najama luke u Ukrajini koja će zauzvrat dobiti popust pri kupovini gasa.

Beloruski predsednik je rekao da će možda otkazati učešće na samitu bezbednosne alijanse okupljene oko Rusije, zakazanog za kraj aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.