Lazanski: Nema podataka da ima Srba među obolelima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 10:24

Lazanski: Nema podataka da ima Srba među obolelima

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski kaže da je i u Moskvi bilo nediscipline tokom vikenda, ali ne toliko kao u Srbiji i da gradski saobraćaj u toj zemlji normalno radi.

On je naglasio da je u Rusiji trenutno registrovano 3.577 zaraženih novim koronavirusom, da je 900 na kućnom lečenju i da nema podataka da među njima ima srpskih državljana a da je 900 na kućnom lečenju.

Problem Rusije, kako je naveo, bili su ruski turisti koji je bilo oko 850.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << van zemlje i koji su se vratili poslednjih dana.

"Van granica i dalje je 26.000 ruskih turista. Rusija je juče obustavila vraćanje", rekao je Lazanski za TV Pink naglasio da Rusi dnevno mogu da testiraju 40.000 ljudi.

Lazanski je podsetio da juče za Srbiju krenuo humanitarni let, da je iz Moskve za Srbiju otišlo 123 odraslih ljudi i troje dece, sa oko 400 kilograma humanitarne pomoći.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.