Lavrov u Pjongjangu: Rusi zahvalni Severnoj Koreji zbog podrške

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 17:35

Lavrov u Pjongjangu: Rusi zahvalni Severnoj Koreji zbog podrške

Moskva ceni podršku severnokorejskih vlasti kada je reč o specijalnoj vojnoj operaciji i priznanju novih regiona u sastavu Rusije u Pjongjangu.

Ovo je rekao ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Visoko cenimo vašu principijelnu, nedvosmislenu podršku u vezi sa specijalnom operacijom ruske vojske u Ukrajini i podršku kada se radi o priznanju DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti kao dela Rusije", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je ruski ministar koji je danas doputovao u Pjongjang.

On je dodao da Rusija u potpunosti podržava težnju vlasti Severne Koreje da se bori za nezavisnost zemlje.

"Rusija izražava svoju solidarnost i potpunu podršku u težnjama Severne Koreje na čelu sa Kim Džon Unom u borbi za nezavisnost, prava naroda da sami određuju svoju sudbinu", rekao je Lavrov tokom zvaničnog dočeka koji mu je priredila severnokorejska vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Moskva izražava solidarnost sa Kim Džong Unom" Lavrov u poseti Pjongjangu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023

Rusija u potpunosti podržava težnju vlasti Severne Koreje da se bori za nezavisnost zemlje...Moskva ceni podršku severnokorejskih vlasti kada je reč o "specijalnoj vojnoj operaciji" i priznanju novih regiona u sastavu Rusije u Pjongjangu, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov...🛬...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.