Lavrov otkazao posjet Vijetnamu zbog iznenadnog razloga

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Mar.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov otkazao posjet Vijetnamu zbog "iznenadnog razloga"

MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je u zadnji trenutak otkazao posjet Vijetnamu planiran u ponedjeljak zbog "iznenadnog razloga", navodi Hanoj, dan nakon predsjedničkih izbora u Rusiji.

"Zbog iznenadnog razloga, posjet ministra vanjskih poslova Vijetnamu neće se dogoditi kao što je bilo planirano", piše u priopćenju vijetnamske diplomacije objavljenom sat prije predviđenog susreta s vijetnamskim predsjednikom Tran Dai Quangom.

Zasad nema >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << komentara Moskve.

"Lavrov je otkazao posjet zbog tehničkog, a ne političkog razloga", rekao je za AFP ruski diplomatski izvor u Hanoju.

"Jučer smo obaviješteni o otkazivanju posjeta. Zasad nije naveden nikakav razlog", rekao je pak vijetnamski sigurnosni izvor.

Vladimir Putin je u nedjelju ponovo izabran na četvrti mandat na čelu Rusije nadmoćnu pobijedivši na predsjedničkim izborima koje su obilježile optužbe oporbe za prijevaru.

Otkazivanje putovanja Sergeja Lavrova, bliskog suradnika Vladimira Putina i člana ruske vlade dugi niz godina, događa se dok se u ponedjeljak u Velikoj Britaniji očekuje dolazak međunarodnih stručnjaka koji će ispitati tvar korištenu u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Rusija ima povijesno čvrste veze s Vijetnamom gdje su na vlasti komunisti i pokušava oslabiti utjecaj Washingtona u tom dijelu svijeta.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Lavrov iznenada otkazao posetu Vijetnamu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov otkazao je u poslednjem trenutku za danas zakazanu posetu Vijetnamu, prenosi Beta.   Vijetnamsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Lavrov "neočekivano otkazao posetu u poslednjem trenutku", dan posle predsedničkih izbora u Rusiji.   Saopštenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.