Lavrov i Areasa o situaciji u Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Areasa o situaciji u Venecueli

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovaraće 5. maja u Moskvi s venecuelanskim kolegom Horheom Areasom o provokativnim potezima opozicije u Venecueli i spoljnim pritiscima na Karakas, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
„Sve što se događa oko Venecuele, u smislu pritiska koji na nju vrši grupa zemalja, biće u centru pažnje na sutrašnjem razgovoru ministra s njegovim venecuelanskim kolegom“, rekao je Rjabkov. On je istakao da Moskva insistira na tome da se obuzda ulična stihija koju izaziva opozicija kako bi isprovocirala venecuelansku vlast. „Čvrsto stojimo na poziciji koja podrazumeva inkluzivni dijalog za koji je, koliko razumemo, vlada u Karakasu spremna“, rekao je Rjabkov. Prema njegovim rečima, Moskva i Karakas ostaju pouzdani partneri, koji sarađuju na međunarodnim platformama i zauzimaju slične stavove o većini pitanja. On je, takođe, istakao da nema nikakvog posebnog signala u tome što se razgovori Lavrova i Arease održavaju neposredno uoči sastanka šefa ruske diplomatije s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. „Ovde nema nikakvog posebnog signala, ali razume se da će rezultati razgovora s gospodinom Areasom u Moskvi omogućiti da se bolje orijentišemo prema onome što se događa, uključujući analizu onih signala koje ćemo, očigledno, dobiti od državnog sekretara kada ministar održi s njim sastanak u Rovanijemi. Lavrov i Areasa će razgovarati 5. maja u Moskvi, a sastanak šefa ruske diplomatije s Pompeom biće održan dan kasnije, na marginama zasedanja Arktičkog saveta u finskom gradu Rovanijemiju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.