Lavrov će u ponedeljak u Moskvi razgovarati sa generalnim sekretarom Arapske lige – MIP

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2023, 21:46

Lavrov će u ponedeljak u Moskvi razgovarati sa generalnim sekretarom Arapske lige – MIP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sastaće se u ponedeljak u Moskvi sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abul Gejtom, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za TASS.
„U ponedeljak će se u Moskvi održati razgovori između Sergeja Lavrova i generalnog sekretara Arapske lige“, izjavila je ona. „Imamo zauzet dnevni red, ali s obzirom na dramatičnu eskalaciju arapsko-izraelskog sukoba, ovoj temi će se dati prioritetna pažnja“, dodala je ona. Ranije je Arapska liga objavila na društvenoj mreži Ks (ranije Tviter) da je generalni sekretar Arapske lige „otišao u Moskvu na poziv ruskog ministra spoljnih poslova Lavrova i očekuje da će sa njim razgovarati o eskalaciji u Pojasu Gaze."   Prema poslednjim izveštajima, u raketnim napadima poginulo je više od 600 Izraelaca, a više od 2.000 povređeno. U izraelskim napadima na eksklavu poginulo je preko 300 Palestinaca i skoro 1.900 ranjeno. Izvor: TASS(F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Moskva i Arapska liga radiće zajedno na zaustavljanju krvoprolića u Izraelu i Gazi

Izvor: Danas, 09.Okt.2023, 13:11

Rusija i Arapska liga će raditi na "zaustavljanju krvoprolića" u Izraelu i Gazi, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prilikom prijema u Moskvi generalnog sekretara te organizacije koja okuplja arapske države.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.