Lavrov: SAD u Venecueli izgubile svaki stid

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD u Venecueli izgubile svaki stid

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je kritikovao stav SAD prema Venecueli.
„Mi smo od samog početka podržavali inicijativu Meksika i Urugvaja, koji se zalažu za što skorije stvaranje uslova za nacionalni dijalog, uz učešće svih političkih snaga u Venecueli“, izjavio je Lavrov na konferenciji za štampu nakon razgovora sa finskim ministrom spoljnih poslova Timom Soinijem u Moskvi, prenose RIA Novosti. „Predsednik Maduro je odmah izrazio spremnost da učestvuje u takvom dijalogu, ali je opozicija je odbacila ovaj predlog. Očigledno zato što je predvode američki predstavnici, koji su u svojim izrazima o tome kako rešiti situaciju u Venecueli izgubili svaki stid“, dodao je Lavrov. Govoreći o američkom nacrtu rezolucije SB UN o Venecueli, koji predviđa održavanje novih predsedničkih izbora, Lavrov je naveo da je on usmeren na destabilizaciju situacije u toj zemlji, pa i na intervenciju. „Američki nacrt rezolucije koji su oni dostavili Savetu bezbednosti, u suštini, ima za cilj da se prikriju provokacije koje se planiraju uz isporuku humanitarne pomoći kao sredstva za destabilizaciju situacije u Venecueli, pa čak i dobijanje izgovora za direktnu vojnu intervenciju. I sami znate da Savet bezbednosti nikada neće prihvatiti takvu odluku“, naglasio je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki "sporazum veka" o Palestini uništiće sve što je dosad urađeno

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2019

Budući američki dogovor veka o rešenju palestinsko-izraelskog pitanja uništiće sve što je dosad urađeno - po svemu sudeći, ne radi se o stvaranju nezavisne palestinske države u granicama iz 1967, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov...- Američke kolege predlažu, čak...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.