Lavrov: Ruska ambasada u Bugarskoj ne može normalno da radi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 16:43

Lavrov: Ruska ambasada u Bugarskoj ne može normalno da radi

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da ruska ambasada u Bugarskoj ne može normalno da radi, kao i da će Moskva odgovoriti na proterivanje 70 ruskih diplomata iz Sofije.

"Prema našoj proceni, prema oceni Ministarstva spoljnih poslova, ambasada u Bugarskoj trenutno ne može normalno da radi. Naravno, mi ćemo uzvratiti bugarskim kolegama", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi, prenosi agencija RIA Novosti.

Bugarska je 28. juna objavila proterivanje 70 službenika ruskog diplomatskog predstavništva, koji su proglašeni personama non grata u Sofiji.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva preti da će uzvratiti celoj EU posle proterivanja ruskih diplomata iz Bugarske

Izvor: Danas, 04.Jul.2022

Moskva bi mogla da uzvrati celoj Evropskoj uniji (EU) zbog bugarskog proterivanja 70 ruskih diplomata, upozorila je danas portarolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.