Lavrov: Moskva ne očekuje sporazum na samitu Putin-Bajden

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021, 12:19

Lavrov: Moskva ne očekuje sporazum na samitu Putin-Bajden

"Moskva ne očekuje da će biti postignut sporazum na predstojećem sastanku samita ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena", izjavio je Ministar spoljnjih poslova Rusije Sergej Lavrov na Međunarodnom forumu eksperata i diplomata.

"Nemamo preterana očekivanja, nikakve iluzije da se očekuju neka otkrića na samitu. Ali postoji objektivna potreba za razmenu mišljenja na nivou samita o tome koje pretnje prete Rusiji i SAD kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dvema velikim nuklearnim silama", rekao je Lavrov, prenosi agencija Tass.

Kao što je Kremlj ranije rekao, na prvom sastanku licem u lice u Ženevi će 16. juna ruski i američki lider razgovarati o aktuelnom stanju rusko-američkih odnosa i izgleda za njihov razvoj, strateškoj stabilnosti, a takođe će razgovarati o ključnim pitanjima na međunarodnom planu, uključujući saradnju u borbi protiv pandemije korona virusa.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA NEMA NAMERU DA SE PONAŠA KAO AMERIKA U SVETU: Lavrov otkrio planove Moskve, dotakao se i pitanja Kine

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021

Ministar spoljnih poslova Rusije komentarisao je položaj svoje države u svetskom poretku..Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio da Moskva nema ambicija da postane supersila i da nameće svima svoju politiku...- Mi nemamo ambicije da postanemo supersila, koliko god da neko sebe...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.