Izvor: RuskaRec.ru, 12.Feb.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Moskva je već počela dijalog sa administracijom Trampa

Ruska Federacija je već počela dijalog s administracijom predsednika SAD Donalda Trampa i on će biti intenzivniji  čim budu formirane sve karike koje se bave spoljnom politikom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za NTV. Lavrov: Spremni smo da razgovaramo sa SAD o zonama bezbednosti u Siriji „Mi se s poštovanjem odnosimo prema stavovima svake zemlje i uvek smo spremni da razmatramo različite >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << pristupe, čak i one koji su potpuno suprotni našim. Ubeđen sam da će se naš dijalog sa administracijom Donalda Trampa, koji je već počeo, nastaviti i da će biti intenzivniji čim se formiraju sve karike administracije koje se bave spoljnom politikom”, izjavio je šef ruske diplomatije. Tramp: Zajedno sa Rusima ćemo „isprašiti” ID „Već sam rekao da smo dogovorili vreme i mesto mog kontakta sa (novim šefom Stejt departmenta) Reksom Tilersonom. Već smo imali kontakte po drugim kanalima, telefonske razgovore o pitanjima koja su povezana sa našom saradnjom u vojnopolitičkoj sferi”, dodao je Lavrov, prenosi RIA „Novosti”. Saneta Kongresa SAD je 1. febuara potvrdio kandidaturu Reksa Tilersona na mesto državnog sekratara. Tilerson, koji ima 64 godine, prošle godine je bio na čelu energetske kompanije ExxonMobil.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Rusija započela dijalog sa Trampovom administracijom

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2017

Rusija je već započela dijalog sa administracijom novog američkog predsednika Donalda Trampa i on će biti intenzivniji čim se formiraju sve jedinice koje se bave spoljnim poslovima, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.. . „Mi poštujemo stavove bilo koje zemlje i uvek...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.