Lavrov: Južni tok i drugi projekti će biti realizovani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Južni tok i drugi projekti će biti realizovani

MOSKVA - Svi energetski projekti gde učestvuju Bugarska i Rusija biće realizovani, uključujući i gasovod Južni tok, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posle razgovora sa bugarskim kolegom Ivajlom Kalfinom.

"U odnosu na naše energetske projekte nema nikakvih osnova za pretpostavke da se neće realizovati, da će biti zakočeni ili izmenjeni. I Južni tok, i "Burgas-Aleksandropulos" i "Belene", svi ti projekti će biti realizovani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezavisno od ekonomske i političke situacije", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Po njegovim rečima, u današnjem razgovoru je potvrđeno da će sve biti izgrađeno u predviđenim rokovima.

On je kazao da Rusija podržava inicijativu Bugarske o održavanju konferencije o energetskoj bezbednosti u aprilu 2009. godine.

"Mi ćemo aktivno učestvovati u njenoj pripremi. Smatramo da je veštačko pravljenje prepreka, uz rukovođenje samo jednim ciljem - da se likvidiraju dodatne mogućnosti isporuka gasa u Evropu, ponašanje koje direktno protivureči zadatku jačanja evropske energetske bezbednosti", naveo je Lavrov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov i Dodik za predaju vlasti lokalnim organima

Izvor: Kurir, 18.Dec.2008, 22:37

MOSKVA, 18. decembra 2008 (Beta) - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i premijer Prepublike Srpske Milorad Dodik potvrdili su danas neophodnost da se vlast u Bosni i Hercegovini preda u nadležnost lokalnom rukovodstvu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. U susretu Dodika i Lavrova u...

Nastavak na Kurir...

Svi energetski projekti biće realizovani

Izvor: Capital.ba, 19.Dec.2008

MOSKVA,  Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da će svi energetski projekti gdje učestvuju Bugarska i Rusija biti realizovani, uključujući i gasovod Južni tok. 'U odnosu na naše energetske projekte nema nikakvih osnova za pretpostavke da se neće realizovati, da će biti zakočeni ili...

Nastavak na Capital.ba...

Lavrov: Južni tok i drugi projekti će biti realizovani

Izvor: EMportal, 20.Dec.2008, 03:37

Svi energetski projekti gde učestvuju Bugarska i Rusija biće realizovani, uključujući i gasovod Južni tok, izjavio je juče šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posle razgovora sa bugarskim kolegom Ivajlom Kalfinom.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.