Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Američke akcije izazivaju sumnje

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da ne želi da sumnjiči SAD da podržavaju terorizam, ali da njihova dejstva prema terorističkoj organizaciji "Nusra front" izazivaju sumnje.

Lavrov je naglasio da je ključni problem u Siriji i dalje nesposobnost SAD i učesnika u njihovoj koaliciji da razdvoje umjerene opozicionare od terorista "Nusra fronta".

Prema njegovim riječima, američka strana je još u februaru obećala da će to učiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u roku od dvije sedmice.

"Ali, oni to ipak nisu učinili. I sada imamo utisak da Amerikanci i drugi žele da sačuvaju Nusru, da je sačuvaju za slučaj da odluče da ostvare "plan B" o nasilnom rješavanju sukoba u Siriji", rekao je Lavrov za Si-En-En.

Rusija je, prema njegovim riječima, ubijeđena da je potrebno dati šansu planu specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misture o izvođenju boraca "Nusra fronta" iz sirijskog grada Alepa.

"Sada radimo na tome s ljudima na kopnu i nadam se da ćemo ubrzo čuti nove vijesti", rekao je ruski šef diplomatije.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da će Lavrov i državni sekretar SAD DŽon Keri prisustvovati sastanku u Lozani u subotu, 15. oktobra, kako bi razmotrili pitanje sirijske krize.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.