Lavovi pojeli Poljake! (FOTO)

Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lavovi" pojeli Poljake! (FOTO)

Novo iznenađenje u Grupi H na Svetskom prvenstvu. Senegal pobedio Poljsku 2:1!

TOK UTAKMICE:

- drugo poluvreme -

49' - Poljaci su živnuli. Levandovski je odlično izveo slobodan udarac, ali je 33-godišnji Kadim Ndiaje paradom izbacio loptu u korner.

Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo

56' - Poljaci pritiskaju. Rebus je centrirao sa leve strane, iz drugog plana se na drugoj stativi ubacio Lukaš Pišček, mogao je da vrati ka Levandovskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali se odlučio za udarac i uprskao.

61' - GOOOOL! Senegal vodi 2:0! Neverovatan kiks Poljske. Krahovjak je sa centra vratio loptu unazad, u nameri da je vrati vom golmanu. Međutim, lopta je bila spora i "kratka", lukavi Nijang je ušao sa strane, lako je prevario Ščesnjog i stuštio se ka golu Poljske, potpuno neometan ubacio loptu u mrežu. E sad, pitanje je da li je dobio dozvolu da uđe na teren od sudije, posle lekarske intervencije. Mahao je Nijang sudiji na terenu, a pored njega je stajao četvrti. Teško je reći da li je od jednog od njih dvojice dobio dozvolu da uđe na teren. Kontroverzan gol, ali je na semaforu 2:0 za Senegal!

Ovo je bio prvi gol za Senegal ovog fudbalera iz prvog udarca na gol na Svetskom prvenstvu!

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE AKCIJE ZA GOL

86' - GOOOOOL! Poljaci smanjuju! Krihovjak je odlično reagovao glavom posle centaršuta Grošickog i savladao golmana Senegala.

Foto: AP Photo/Themba Hadebe Gol Poljske

- Prvo poluvreme za zaborav na stadionu moskovskog Spartaka. Poljska je potpuno razočarala, nije uradila apsolutno NIŠTA. Senegal je bio nešto konkretniji, hrabriji... a poveo je više nego srećnim golom u 38. minutu.

Foto: AP Photo/Eduardo Verdugo

Bio je to autogol Ćoneka. Apsolutno se ništa nije dešavalo na terenu, a onda BUM! Nijang je dobio duel sa Piščekom, što bi se reklo "otresao ga je", prosledio je loptu do Idrisa Ganea Gajea, a ona je putu do gola pogodila u nogu Ćoneka i prevarila Vojćeha Ščesnjog.

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

SASTAVI:

POLJSKA: Ščesnji - Pišček, Pazdan, Ćonek, Rebus, Krihovjak, Žjelinski, Blaščikovski, Milik, Grošicki, Levandovski.

SENEGAL: Ndijae - Uage, Kulibali, S. Sane, Sabali, Gana, A. Ndiaje, Mane, Ismaila, Nijang (ili Njan), Dijuf.

.....

Posle 16 godina, reprezentacija Senegala ponovo je na Mundijalu!

"Lavovi Terange" prethodni (i jedini) put bili su na Svetskom prvenstvu 2002. godine, kada je sadašnji selektor Aliou Sise bio kapiten nacionalnog tima. Glavna uzdanica Senegalaca je Sadio Mane iz Liverpula (10 golova u Ligi šampiona ove sezone), ali ćemo videti kako će se snaći sa čvrstom odbranom Poljske.

"Verujem da bi Sadio mogao da bude jedna od zvezda Mundijala", izjavio je nekadašnji fudbaler Senegala El Hađi Dijuf.

Poljska je ponovo na Mundijalu, a najveće nade polaže u... koga drugog nego u Roberta Levandovskog, koji je treći put zaredom završio sezonu kao najbolji strelac Bundeslige sa 29 golova (41 u svim takmičenjima).

Poljska je osma reprezentacija na FIFA rang listi i samim tim ima ulogu favorita. Ovo je osmo Svetsko prvenstvo za Poljsku, a dva puta je bila treća - 1974. i 1982. godine.

OVAKO ZVUČI KAD POLJACI PEVAJU HIMNU

Izvor: MONDO/snimano Alcatel telefonom

Na tribinama sve vrvi od prelepih Poljakinja!

Foto: Twitter/Pavle Knežević

jaki wynik obstawiacie? #POLSEN ⚽

Објава коју дели Marta Barczok | London (@martabarczok.official) дана 19. Јун 2018. у 4:05 PDT

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.