LUKAŠENKO NE MOŽE NI DA HODA! Peskov: Ne komentarišemo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 16:33

"LUKAŠENKO NE MOŽE NI DA HODA!" Peskov: Ne komentarišemo!

Lukašenko obično drži govor na ovoj proslavi, ali je njegovu poruku u nedelju pročitao premijer.

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko propustio je proslavu državnog praznika Dana državne zastave, grba i himne, što je dodatno podstaklo spekulacije o njegovom zdravlju.

Opozicioni Telegram kanal je izvestio da je Lukašenko posetio predsednički medicinski centar nedaleko od Minska u subotu uveče - ali ove informacije nisu nezavisno proverene. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prošle nedelje, Lukašenko je napustio Moskvu ubrzo posle parade na Dan pobede, preskočivši ručak sa predsednikom Vladimirom Putinom.

On je poslednji put viđen u javnosti kako polaže cveće u glavnom gradu Minsku tokom beloruske proslave Dana pobede 9. maja, nekoliko sati nakon povratka iz ruske prestonice.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je danas da iz Kremlja neće biti saopštenja o zdravstvenom stanju beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, usled spekulacija da je Lukašenko bolestan.

Peskov je rekao da je najbolje o ovoj temi se informisati iz zvaničnih izjava beloruskih vlasti.

Opozicioni političar i bivši ministar kulture Belorusije Pavel Latuško, koji živi u egzilu u Evropskoj uniji, rekao je da je Lukašenko očigledno veoma ozbiljno bolestan.

- Lukašenko ne može da hoda ni nekoliko stotina metara, ne može da drži govore, ne može čak ni da stoji uspravno na tribinama, podrhtava se od slabosti - rekao je Latuško, prenosi Dojče Vele.

Za sada nema zvanične potvrde da je Lukašenku narušeno zdravlje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.