LICEMERJE AMERIKANACA PONOVO ISPLIVALO NA VIDELO: Rusi im pokvarili plan, momentalna reakcija Moskve

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021, 16:11

LICEMERJE AMERIKANACA PONOVO ISPLIVALO NA VIDELO: Rusi im pokvarili plan, momentalna reakcija Moskve

Odnosi na relaciji Rusija-SAD ponovo počinju da se komplikuju

Demarš o neprihvatljivosti mešanja Sjedinjenih Američkih Država u izbore u Rusiji poslata je i u Stejt department i u Savet za nacionalnu bezbednost preko ambasade u Vašingtonu, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za informacije ruskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Gavrilov.

Gavrilov je na sednici Privremene komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta i sprečavanje mešanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u suverene poslove Rusije rekao i da je 10. septembra američki ambasador Džon Salivan pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je "saopšteno da je kategorički neprihvatljivo mešanje u unutrašnje poslove Rusije".

- Isti demarš je poslat i Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost preko ambasade Rusije u Vašingtonu. Radi se o konkretnim činjenicama koje su američkoj strani prosleđene na proučavanje i reagovanje, na šta je juče podsetio ministar, za razliku od kontinuiranog višegodišnjeg priliva nepotkrepljenih tvrdnji iz inostranstva na račun Rusije sa neosnovanim optužbama za mitsko mešanje u američku demokratiju - naglasio je on.

Russia and China do not have navies on the coasts of California, New York, Gulf of Mexico. But the USA is constantly threatening these countries with its apprentices. pic.twitter.com/ctTcmmCdnb

— Kadir Yavuz (@KadirYavuz61) September 16, 2021

Gavrilov je naglasio da monopolski položaj američkih IT giganata u informacionoj sferi i njihov sve veći uticaj na političke procese počinje da brine čak i one zemlje koje sebe smatraju delom kolektivnog Zapada.

Prema njegovim rečima, američki digitalni giganti zloupotrebljavaju nedostatak regulative svojih aktivnosti na nivou međunarodnog prava i sistematski izbegavaju zahteve ruskog zakonodavstva, skrivajući se iza svoje jurisdikcije.

On je dodao da rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra potrebnim da stvori osnovu za formiranje međunarodno-pravnog okvira za saradnju između država i digitalnih giganata.

Američki ambasador Džon Salivan 10. septembra je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije na sastanak sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Sergejem Rjabkovom. U Ministarstvu su primetili da je ruski diplomata svom sagovorniku predstavio dokaze da su američki digitalni giganti prekršili zakono Rusije uoči izbora, a takođe je ukazalo i na nedopustivost mešanja u unutrašnje stvari zemlje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.