LETILICA SOJUZ USPEŠNO SE POVEZALA SA SVEMIRSKOM STANICOM

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETILICA "SOJUZ" USPEŠNO SE POVEZALA SA SVEMIRSKOM STANICOM

MOSKVA - Ruska svemirska letilica "Sojuz" sa tri člana posade uspešno se povezala s Međunarodnom svemiskom stanicom (MSS).

Letilica "Sojuz TMA-22" sa posadom - Amerikancem, astronautom NASA i dva Rusa, uputili se ka MS S pre dva dana kada je poletela sa ruskog kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu i u 09.24 sata po moskovskom vremenu povezala s modulom Poisk (MIM-2), saopštio je Kontrolni centar misije iz okoline Moskve.

"Sojuz TMA-22" dostavio je u MS S posadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sledeće dugotrajne ekspedicije u svemiru - ruske kosmonaute Antona Škaplerova i Anatolija Ivanišina, kao i astronauta NASA Danijela Burbenka koji će biti u orbiti nešto više od četiri meseca, , javila je ruska novinska agencija Itar-TASS.

Dolaskom rusko-američkog trija u stanicu, posada 29 ekspedicije MSS povećana je na šest, ali ne zadugo jer će 22. novembra ruski kosmonaut Sergej Volkov, astronaut NASA Majkl Fosum i Japanac Satoši Furukava napustiti MSS, gde su boravili od juna i vratiti na Zemlju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.