Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 22:09

LE: Revije golova na prvim utakmicama drugog kola

Na prvim utakmicama drugog kola grupne faze Lige Evrope viđeno je nekoliko revija golova. Fudbaleri Milana su na svom terenu sa 3:0 nadirali Spartu Prag, Dinamo iz Zagreba je uspeo da sačuva mrežu na gostovanju u Moskvi i to je bila jedina utakmica bez golova, a na gostujućim terenima slavili su Volfsberger pritiv Fejenorda i Hofenhajm sa Gentom identičnim rezultatom 4:1.
Milan je došao do vođstva u 24. minutu golom Španca Brahima Biaza na dodavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zlatana  Ibrahimovića koji je već desetak minuta kasnije dobio priliku i da uveća prednost svog tima.

U 36 minutu dosuđen je jedanaesterac za Milan. Sa bele tačke je šutirao Zlatan Ibrahimović ali je pogodio prečku i propustio veliku priliku da uveća vođstvo svog tima.
Na početku drugog poluvremena Ibrahimovića je na terenu zamenio Rafael Leao koji samo desetak minuta kasnije postiže drugi pogodak za domaćine. 
Gol za konačnih 3:0 postigao je Diogo Dalot u 67. minutu utakmice.
Fudbaleri Volfsbergera su na gostovanju nadigrali Fejenord sa 4:1 a uz Mihaila Linda koji je postigao het trik, u listu strelaca se upisao i naš internacionalac Dejan Joveljić. 
Do odlučujuće prednosti fudbaleri Volfsbergera su došli golom Mihaila Linda iz jedanaesterca već u četvrtom minutu, da bi desetak minuta kasnije realizovao i novi penal za 2:0.
Na početku drugog poluvremena domaćini smanjuju na 2;1, ali Lind postiže i treći pogodak u 60. minutu da bi u 66. bio dosuđen još jedan jedanaesterac koji naš internacionalac Dejan Joveljić pretvara u konačnig 4:1
Fudbaleri Hofenhajma, direktni konkurenti Crvene zvezde u grupi L, su na terenu Genta došli do prednosti iz penala u prvom poluvremenu.
U drugom poluvremenu su obezbedili pobedu tako što su u 52. minutu uvećali prednost na 2:0 golom Florijana Griliča, a naš internacionalac Mijat Gaćinović je bio strelac za 3:0 u 73. minutu utakmice. Dokraja meča još dva gola, prvo je Klajndinst smanjio na 3:1 u 93. minutu, da bi Baumgarter postavio konačnih 4:1 u 94.
Seltik je na gostovanju Lilu bio u odličnoj prilici da odnese bodove, jer su poveli sa dva pogotka koje je u prvom poluvremenu postigao Mohamed Elionusi, ali su u drugom poluvremenu posustali pa su domaćini uspeli da izjednače na konačnih 2:2 i spasu bar jedan bod.
Do podele bodova su uspeli da dođu i fudbaleri Dinama, jer su na gostovalju sa CSKA Moskvom odigrali 0:0 i to je bila jedina večerašnja utakmica bez golova.
Ostale današnje utakmice su u toku.
Grupa A:
Roma - CSKA Sofija
Kluž - Jang bojs
Tabela: Kluž 3,Roma 3, Jang bojs 0, CSKA Sofija 0
Grupa B:
Arsenal - Dandalk
Molde - Rapid Beč
Tabela: Arsenal 3, Molde 3, Rapid Beč 0, Dandalk 0
Grupa C:
Nica - Hapoel Ber Ševa
Slavija Prag - Bajer Leverkuzen
Tabela: Bajer Leverkuzen 3, Hapoel Ber Ševa 3, Slavija Prag 0, Nica 0
Grupa D:
Benfika - Standard Lijež
Rendžers - Leh Poznanj
Tabela: Benfika 3, Rendžers 3, Leh Poznanj 0, Standard Lijež 0
Grupa E:
Granada - PAOK
Omonija - PSV
Tabela: Granada 3, Omonija 1, PAOK 1 ,PSV 0
Grupa F:
AZ Alkmar - Rijeka
Real Sosijedad - Napoli
Tabela: AZ Alkmar 3, Real Sosijedad 3, Napoli 0, Rijeka 0
Grupa G:
AEK - Lester siti 1:2
Zorja - Braga 1:2
Tabela: Lester siti 6, Braga 6, AEK 0, Zorja 0
Grupa H:
Milan - Sparta Prag 3:0
Lil -Seltik 2;2
Tabela: Milan 6, Lil 4, Seltik 1, Sparta Prag 0
Grupa I:
Karabag - Viljareal 1:3
Sivaspor - Makabi Tel Aviv 1:2
Tabela: Viljareal 6, Makabi Tel Aviv 6, Karabag 0, Sivaspor o
Grupa J:
Rojal Antverp - Totenhem 1:0
LASK Linc - Ludogorec 4:3
Tabela: Rojal Antverp 6, Totenhem 3, LASK Linc 3, Ludogorec 0
Grupa K:
CSKA Moskva - Dinamo Zagreb 0:0
Fejenord - Volfsberger 1:4
Tabela: Volfsberger 4, CSKA Moskva 2, Dinamo Zagreb 2, Fejenord 1,
Grupa L:
Crvena zvezda - Slovan Liberec 5:1
Gent - Hofenhajm 1:4
Tabela Hofenhajm 6, Crvena zvezda 3, Slovan Liberec 3, Gent 0
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan ubjedljiv, poraz Totenhema, preokret Viljareala

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2020

Fudbaleri Milana, Lestera, Viljareala, Brage, LASK i Makabija iz Tel Aviva ostvarili su pobjede u mečevima drugog kola Lige Evrope, a iznenađenje večeri priredio je Antverp koji je na svom terenu savladao Totenhem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.