LAVROV: I nakon Bagdadija - Bagdadi

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2017, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAVROV: I nakon Bagdadija - Bagdadi

Ne treba preuveličavati likvidaciju Bagdadija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija nema informacija koje potvrđuju da je 100 odsto ubijen lider terorističke organizacije IS Ibrahim Abu Bakr el Bagdadi.

- Prirodno, čuo sam ta saopštenja. Zasad nemam 100 odsto informacije - rekao je Lavrov na pres-konferencije u Moskvi.

U isto vreme on je izrazio mišljenje da ne treba preuveličavati likvidaciju Bagdadija.

- Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slične akcije za likvidaciju, obezglavljivanje terorističkih grupa uvek su saopštavane sa prilično velikim entuzijazmom, pompom, ali iskustvo pokazuje da su zatim ove strukture obnavljale svoju borbenu sposobnost - dodao je on, naglasivši da se to tiče i IS-a i Nusra fronta.

I portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je Vladimir Putin obavešten o ovom događaju.

Što se tiče američkog prebacivanja višecevnih raketnih bacača iz Jordana na jug Sirije u grad Tanf, Lavrov je rekao da "ruska vojska analizira sve što se dešava u toj zemlji (Siriji), između ostalog i preko kanala koji postoje sa SAD“.

- Prema našim podacima, u toj oblasti praktično nema odreda Islamske države - rekao je on.

Ministar je primetio da jedan broj eksperata smatra raspoređivanje američkog naoružanja u regionu kao želju da se stvori dodatna vojna grupa koja neće dozvoliti postojanje bezbednog kanala komunikacije između vladinih i provladinih snaga u Siriji i njihovih partnera u Iraku.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pentagon: Biće nam drago ako je Bagdadi mrtav

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2017

Koalicija SAD ne potvrđuje likvidaciju vođu terorističke organizacije DAEŠ Abu Bakra el Bagdadija, ali će joj biti drago ukoliko se to potvrdi, rekao je predstavnik koalicije.. . „U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo ruska saopštenja o smrti El Bagdadija… Ranije je bilo nekoliko takvih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.