LAVROV GURNUO PRST U OKO AMERICI: Treba da prestanete da se ponašate kao suvereni vladari

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 21:57

LAVROV GURNUO PRST U OKO AMERICI: Treba da prestanete da se ponašate kao "suvereni vladari"

Prema njegovim rečima, Moskva je spremna da normalizuje odnose sa Vašingtonom

On je rekao da je situacija u odnosima Moskve i Vašingtona loša jer nema dovoljno međusobnog poštovanja.

, ali SAD treba da prestanu da se ponašaju kao "suvereni vladari" dok govore svojim saveznicima protiv Rusije i Kine.

Lavrov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je istakao da će se, ukoliko SAD budu izbegavale dijalog zasnovan na međusobnom poštovanju i balansu interesa, živeti u uslovima kakvi su bili tokom Hladnog rata ili čak gorim uslovima, preneo je AP.

- Tenzije su tokom Hladnog rata bile velike i često su se dešavale rizične krizne situacije, ali je bilo međusobnog poštovanja. Čini mi se da sada imamo deficit toga - naglasio je Lavrov u intervjuu sa direktorom državne novinske agencije "Rusija danas" Dmitrijem Kiseljovom, koji vodi sedmičnu televizijsku informativnu emisiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.