Krstarica Moskva štiti ruske avione nakon obaranja Su-24

Izvor: Press, 25.Nov.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstarica "Moskva" štiti ruske avione nakon obaranja Su-24

Rusija je poslala krstaricu "Moskva" u priobalno područje sirijske provincije Latakija i spremna je da raketama zemlja-vazduh dugog dometa, obori sve mete iz vazduha koje prete njenoj bazi na tom području, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
         Nakon obaranja ruskog aviona Su-24 u Siriji, Ministarstvo odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Rusije je donelo odluku da pruži dodatnu pomoć Vojno-kosmičkim snagama Rusije, a osim krstarice "Moskva" u narednim danima u ruskoj bazi Hmejmim, biće raspoređen PVO sistem S-400.
"Upozoravamo da će svi ciljevi koji predstavljaju za nas potencijalnu opasnost biti uništeni", rekao je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Rusije Sergej Rudskoj, preneo je Sputnjik.
Krstarica "Moskva" je ratni brod težine 11.500 tona i dužine 186 metara, okosnica ruske Crnomorske flote.
Pored protiv-brodskih raketa, protiv-podmorničkih projektila i torpeda, krstarica "Moskva" opremljena je sa 64 rakete sistema "Fort", koji je pomorski pandan sistemu S300, javlja "Raša tudej".
Rakete mogu da pogode mete do 150 kilometara što je dovoljno da pokrije čitavu južnu Tursku od Latakije.
Pres-sekretar Pentagona Tim Kuk izjavio je da razmeštanje ruske krstarice blizu obala Sirije neće uticati na akcije koalicije predvođene SAD.
Kao odgovor na obaranje aviona, ruska vojska u Siriji je pojačala bezbednost.
Svi ruski bombarderi sada će leteti u pratnji borbenih aviona kako bi ih zaštitili od eventualnog napada.
Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko ministarstvo odbrane ističe da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PUTINOVA "MOSKVA" VREBA Ovo je raketna krstarica Rusije spremna za napad

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 07:52

Rusija je dopremila raketnu krstaricu „Moskva“ blizu Latakije i spremna je da „uništi sve što može ugroziti njenu vazdušnu bazu u Siriji"...Rusko ministarstvo odbrane se na ovakav potez odlučilo odmah nakon što su Turci oborili ruski bombarder „suhoj“...Pored toga što su najavili svaki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.