Kriza zatvara ruske prodavnice odeće

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza zatvara ruske prodavnice odeće

Trećina ruskih prodavnica odeće nestaće sa tržišta do kraja ove godine, a već sada strani dobavljači brišu ruske prodavce sa lista svojih klijenata, jer nisu u stanju da realizuju prodaju, dok ruski eksperti očekuju bankrot 10-20 odsto prodavnica i dolazak kineske robe u izloge, objavljeno je u Moskvi.

Uskoro će izbor odeće u ruskim prodavnicama biti mnogo skromniji, a eksperti ukazuju da će se brojne prodavnice zatvoriti zbog krize, jer šoping je za samo godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dana prestao da bude glavna zabava gradjana Rusije.

Predsednik Evropskog saveta za izvoz tekstilnih proizovda (EFTEC) Rejnhard Dopfer tvrdi da će trećina od 42.000 ruskih prodavaca odeće na malo nestati sa tržišta do kraja ove godine.

Dopfer svoja očekivanja zasniva na proceni da će u Rusiji neprodato ostati oko 35 odsto isporučne tekstilne robe nemačkih proizvodjača. Eksperti takodje očekuju da će se značajno smanjiti porudžbine ruskih trgovačkih lanaca i za zimsku sezonu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.