Krim bio ozbiljan test za vojsku

Izvor: B92, 28.Mar.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krim bio ozbiljan test za vojsku"

Moskva -- Vladimir Putin izjavio da su događanja na Krimu pokazala visok stepen spremnosti Oružanih snaga Rusije i zahvalio vojnicima na poluostrvu na uzdržanosti.

"Nedavna događanja na Krimu su bila vrlo ozbiljan ispit koji je pokazao kvalitativno nove mogućnosti naših Oružanih snaga i visok moral naših vojnika", rekao je predsednik Rusije na svečanom imenovanju oficira na nove dužnosti.

Putin je zahvalio "komandi i vojnicima Crnomorske flote i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinica stacioniranih na Krimu na uzdržanosti i ličnoj hrabrosti".

Takodje je primetio i da je "odlučno i profesionalno delovanje" ruskih vojnika "sprečilo nasedanje na provokacije i krvoproliće i stvorilo uslove za mirno i slobodno održavanje referenduma".

Putin je naglasio da "sada predstoji ozbiljan rad na modernizaciji vojne strukture na Krimu".

"U novim federatinim jedinicama treba završiti formiranje novih pododeljenja MUP-a, Ministarstva za vanredne situacije, Ministarstva finansija Rusije kao i Federalne službe bezbednosti", rekao je on.

Putin je posebno skrenuo pažnju da je neophodno što pre sprovesti odluke o formiranju Crnomorske pomorske akademije i o formiranju Sevastopoljske kadetske akademije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin. Ruski vojnici pokazali snagu i visoki moral

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2014

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je vojnim snagama Rusije na njihovoj ulozi u zauzimanju Krima, ističući da su “pokazali nove kapacitete ruske vojske” posebno u “pogledu kvaliteta i visokog morala”. Putin je na ceremoniji u Moskvi primio predstavnike Crnomorske  flote, ali i drugih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.