Kremlj: Potrebna saglasanost Moskve za objavljivanje razgovora Putin-Tramp

Izvor: RTS, 30.Sep.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Potrebna saglasanost Moskve za objavljivanje razgovora Putin-Tramp

Vašingtonu je potrebna saglasanost Rusije ukoliko bi Vašington želeo da objavi transkript telefonskih razgovora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa, saopšteno je iz Kremlja.
Kremlj je poručio da transkripti razgovora Putina i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Trampa mogu da budu objavljeni ako se obe strane slože i ukoliko tako nešto SAD predlože, Rusija je spremna o tome da razgovara, prenosi Tas.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nedavno izjavio da se Moskva nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika neće biti objavljeni.
"Naravno, ovaj vid objavljivanja je neuobičajena praksa", rekao je tada Peskov, komentarišući objavljivanje transkripta telefonskog razgovora Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.
Objasnio je da su takvi razgovori između šefova država, po pravilu, poverljivi ili veoma poverljivi.
Ocenio je i da je objavljivanje razgovora ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog i Donlada Trampa "striktno unutrašnja američka stvar" i da Moskva nema nameru da se meša.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.