Kremlj: Odnosi sa Ankarom će biti produbljeni bez obzira ko je predsednik

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 19:15

Kremlj: Odnosi sa Ankarom će biti produbljeni bez obzira ko je predsednik

Kremlj je danas ocenio da će odnosi Moskve i Ankare nastaviti da se "produbljuju" bez obzira ko pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj."Sa velikom pažnjom i interesovanjem pratimo informacije koje stižu iz Turske. Poštovaćemo izbor turskog naroda. Ali, u svakom slučaju, očekujemo da se naša saradnja nastavi, produbi i razvija", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.Prema njegovim rečima, Rusija i Turska imaju obostrano korisnu saradnju u energetici, turizmu, trgovini, poljoprivredi i vazdušnom saobraćaju.Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, na vlasti od 2003. godine, nije uspeo da pobedi u prvom krugu izbora u nedelju.Drugi krug je planiran 28. maja na kojem će se za mesto šefa države boriti Erdogan i njegov glavni protivnik Kemal Kiličdaroglu.Istorijski komplikovani odnosi Turske i Rusije su ojačali poslednjih godina, pod podsticajem Erdogana i ruskog predsednika Vladimira Putina.Kiličdaroglu je prošle nedelje optužio Rusiju za mešanje u izbornu kampanju, optužujući ga da stoji iza objavljivanja montiranih slika koje su navele jednog opozicionog kandidata da se povuče iz izborne trke.Moskva, koju zapadne zemlje redovno optužuju za mešanje u izborne procese drugih zemalja, odbacila je optužbe Kličdaroglua.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj: Odnosi sa Ankarom će biti produbljeni bez obzira ko je predsednik

Izvor: Danas, 15.Maj.2023

Kremlj je danas ocenio da će odnosi Moskve i Ankare nastaviti da se "produbljuju" bez obzira ko pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.