Kremlj: Neprikladno za poređenje

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 14:27

Kremlj: Neprikladno za poređenje

Moskva -- Neprikladno je porediti dva predloga za mirno rešenje sukoba u Ukrajini, koje su predložili kineski i beloruski predsednik, izjavio portparol Kremlja.

"I sam predsednik Rusije je govorio o tome da je on lično razmatrao plan, njegove odvojene odredbe, ali mislimo da nije prikladno upoređivati te dve ideje. Mislim na onu koju je plasirao predsednik Kine Si Đinping i onu o kojoj je sada govorio beloruski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Aleksandar Lukašenko", naglasio je Dmitrij Peskov.

Peskov je saopštio danas da će Moskva razgovarati s predsednikom Belorusije o njegovom pozivu za momentalni prekid vatre u Ukrajini, ali i da primirje u ovom trenutku ne bi omogućilo postizanje ciljeva "specijalne vojne operacije", prenosi Tass.

Portparol Kremlja je dodao da će predsednik Rusije Vladimir Putin sledeće nedelje razgovarati o Lukašenkovom pozivu na pregovore i da su neki delovi kineskog predloga za mir u Ukrajini neizvodljivi jer Ukrajina "prati naredjenja Zapada da ne pregovara sa Moskvom".

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je ranije danas da se proglasi bezuslovni prekid vatre u Ukrajini i uspostavi primirje, pri čemu nijedna strana ne bi imala prava da pregrupiše svoje trupe.

"Preuzecu rizik da sugerišem da vojne aktivnosti u Ukrajini treba da prestanu bez prava da strane prerasporede opremu i pregrupišu snage", rekao je Lukašenko obraćajući se gradjanima i parlamentu, prenosi Tass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Sukob na ulazu u Kijevsko-pečersku lavru; Rusija počinje regrutaciju novih 147.000 vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2023, 08:20

Rat u Ukrajini – 401. dan. U Rusiji počinje regrutacija 147.000 vojnika koji nisu u rezervnom sastavu, i oni neće biti upućen u zonu sukoba u Ukrajini. Načelnik Generalštaba vojske SAD Mark Mili ocenio je da je malo verovatno da će Ukrajina ove godine proterati sve ruske snage sa svoje teritorije....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.