Kremlj: Ne slažemo se formulacijama Makrona

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Ne slažemo se formulacijama Makrona

Kremlj se ne slaže sa izjavom predsednika Francuske Emanuela Makrona o pretnji od Rusije. Moskva će nastaviti strpljivo da opravdava svoj stav o unutarukrajinskom konfliktu, rekao je novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov.

Od Peskova su zatražili da prokomentariše kako će izjava francuskog predsednika uticati na perspektive „normandijskog formata“, jer je za vreme sastanka sa ukrajinskim liderom Petrom Porošenkom nazvao Rusiju agresorom.

„Ne slažem se sa našim francuskim kolegom, sa tim formulacijama koje su se čule sinoć od gospodina predsednika. I nesumnjivo, ruska strana će nastaviti strpljivo da objašnjava realnu stranu stvari i svoj stav o ukrajinskom pitanju… To naglašava značaj ’normandijskog formata‘, koji je jedina bezalternativna platforma za razgovor i nastavak pokušaja za rešavanje ovog unutar ukrajinskog konflikta“, rekao je Peskov.

Dan ranije, Makron je izjavio da Francuska nikad neće priznati „aneksiju Krima od strane Rusije“. Francuski lider je naveo da u sukobu u Ukrajini agresija dolazi od Rusije.

„Znači, mi sve znamo, ko je pokrenuo rat i ko je stvorio ovu situaciju i u kakvoj situaciji se nalazimo“, rekao je on na zajedničkom brifingu sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Makron: Rusija je agresor; Kremlj: On je neobavešten

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2017

Kremlj se ne slaže sa izjavom predsednika Francuske Emanuela Makrona o pretnji od Rusije. Moskva će nastaviti strpljivo da opravdava svoj stav o unutarukrajinskom konfliktu, rekao je novinarima portparol predsednika Dmitrij Peskov...Od Peskova su zatražili da prokomentariše kako će izjava francuskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.