Kremlj: Američki model izolacije Rusije nije uspeo, njihovi zvaničnici nas zovu svaki dan

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Američki model izolacije Rusije nije uspeo, njihovi zvaničnici nas zovu svaki dan

MOSKVA - Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da su Sjedinjene Američke Države postale taoci sopstvenog modela izolacije Rusije."Od Amerikanaca ništa ne želimo. U većoj meri, oni su ti koji žele nešto od nas, sudeći prema brojnim pozivima na visokom ministarskom niovu koje sada dobijamo", rekla je ona za današnji broj lista "Komsomolskaja pravda"."Šta više, američki zvaničnici nas zovu bukvalno svakodnevno", rekla je Zaharova dodajući da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << SAD postale žrtva modela koje su same izmislile."S jedne strane, izolacija Rusije koju su nameravali da sprovedu očigledno nije uspela. S druge strane, oni su jednostrano obustavili saradnju u svim oblastima ostavivši otvorenim samo jedan kanal - preko ministarstva spoljnih poslova", rekla je ona."A sada, postoji toliko stvari koje traže rešenje ali ne postoje kanali za to", dodala je Zaharova."Oni su ih zatvorili sopstvenim rukama. A sada zovu ministarstvo spoljnih poslova za sve probleme. Mislim da oni shvataju da njihova strategija možda nigde ne vodi. Nemoguće je govoriti o izolacija zemlje koju priznajete za najvećeg igrača kada su u pitanju međunarodna pitanja", navela je Zaharova."Nažalost, neke međunarodne zamisli im ne dozvoljavaju da trezveno posmatraju situaciju", istakla je ona, a prenela ruska agencija Tass.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Američki model izolacije nije uspio

Izvor: SandzakPress.net, 10.Nov.2015

Rusija – Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova ocijenila je da su Sjedinjene Američke Države postale “taoci vlastitog modela izolacije Rusije”. “Od Amerikanaca ništa ne želimo. U većoj mjeri, oni su ti koji žele nešto od nas, sudeći prema brojnim pozivima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.