Kod nastavnika našli radioaktivni materijal

Izvor: Mondo, 25.Mar.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod nastavnika našli radioaktivni materijal

Policija u Moskvi zaplenila je veliku količinu radioaktivnog materijala u kući jednog nastavnika, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ukupno 14 kilograma opasnog materijala pronađeno je u stanu i garaži jednog 35-godišnjeg nastavnika, čije ime nije objavljeno, prenijela je agencija RIA Novosti.

Iz Ministarstva nisu precizirane vrsta niti poreklo pronađenog materijala.

Nastavnik je optužen za "nezakonito rukovanje nuklearnim materijalom ili radioaktivnom supstancom", a što povlači kaznu od sedam godina zatvora.

(Srna, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Skupljao radioaktivne materije zbog druga?!

Izvor: Mondo, 25.Mar.2013

Moskovska policija uhapsila je profesora u čijoj kući je nađena velika količina radioaktivnog materijala. Kako kaže, hteo je prijatelja da učini besmrtnim...Profesor je rekao, kako navodi policija, da je materijal koristio da ozrači prijatelja koji je želeo da postane besmrtan. Navodno je kazao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.